"Mens sana in corpore sano"

..."en sund själ i en sund kropp"

Satt precis och läste en gammal tidning där det stod om hur skönhets ideealet ser ut idag. Att alla strävar efter att se så pinnsmala ut som de bara kan. Och att kändisarna är upphovet till detta..
Det stod att har man storlek 32 så har man en kropp som en åtta åring, jag har storlek 32, men inte för att jag bantar eller vill vara så smal som möjligt. Jag går inte upp i vikt.. Känner mig dock inte som en åtta åring, utan trivs bra med mig kropp. Självklart skulle det inte göra nåt om jag gick upp ett par kilon. Men som sagt, det är inte det lättaste. Är ganska less på att höra vissa människor som säger att jag är så smal och att jag måste börja äta. Men vad fan, jag äter ju!! Alla kanske inte går upp i vikt av att titta på en godispåse. Jag kan lugnt trycka i mig en hel påse en lördagkväll om jag vill, utan att gå upp ett endaste gram.
Kanske ska jag vara glad över det nu, för vem vet om tio år, då kanske jag blir tjock av att titta på en godispåse.

image23
Det här är absolut inget jag strävar efter, tycker Victoria Beckham är så mager så det blir riktigt fult! Huvudet ser ut att vara 4 storlekar för stort för hennes kropp.

Shopping och grillning!

Dagen har gått väldigt snabbt, började med att jag inte kunde sova så jag vaknade väl vid åtta. Hade tänkt sova till tio iallafall, men det gick inte.. Så då var det bara att stiga upp och packa, men det var ju skönt att få det gjort också. Nu är i stort sett allting packat, lite små grejer kvar bara.
Ska flytta imorgon, Mathias jobbar till halv sex så efter det kör vi några lass.
Ska bliriktigt skönt, men jag kommer vara utan internet i 2-4 veckor, blir rätt segt! Min snälla pappa ska iallafall köpa en tv till mig, lovely!
 
Idag blev det shopping på stan, köpte ett par sneakers och igår blev det lite kläder. Kände att jag verkligen var värd det. Skorna har jag tänkt köpa i flera månader, men det har inte blivit av.  Vart inte de jag hade tänkt mig, men de jag köpte var också fina.

Dax att äta, årets första grillning! Mums!


Ledig helg!

Då var det helg igen, en ledig sådan. Ska bli riktigt skönt, ska försöka ta tillvara på den. Är iofs ledig nu tre helger i rad, riktigt skönt.
Imorgon ska jag in till stan med Emelie, kolla om jag hittar ett par sneakers. Jag vet hurdana jag vill ha, men dom finns inte i min storlek nånstans. Kanske ska kolla på internet om dom finns.

Kom precis hem från Emelie, suttit och surrat och druckit vin. Riktigt trevligt, men det blev en tidig kväll för jag är så jäkla trött. Ska alldeles strax hoppa i säng.

Jag och Mathias hade ett gräl igår, han säger så  elaka saker när han dricker.. Blir bara ledsen när jag tänker på det han sa..

Nu är det sängen, godnatt!

Nostalgisk

Satt tidigare ikväl och tänkte på alla minnen som man har skapat.
Alla år man har tillbringat i stallet på Kiruna ridklubb, det är nog något av det bästa som hänt under mitt 23 åriga liv. Där fann man alla underbara vänner, vad hade livet varit utan er?!
Tillbringade väl i snitt 4-5 dagar i veckan där, man kan väl nästan säga att vi bodde där. :-)
Alla tävlingar som jag tävlat med Creme, Pernilla med Fonzie och Maria med Kazzandra. Ja, vi hade riktigt kul!
Saknar alla "mina" hästar. Beamen, Creme och Lambi.

Sen alla Bulgarien resor, helskotta vad roligt vi har haft där.Solat och festat, ja man kan väl säga att vi kanske festade lite mer än solade :-) Men jäklar så kul vi har haft, är inget jag skulle vilja ha ogjort.

Alla kirunafestivaler och juldagar sen då, det måste väl ändå vara traditionerna vi har? Fest på juldagen hemma hos någon, alla är hemma och man har chansen att träffa alla utflyttade stjärnor.
Kiruna festivalen brukar ju åtminstone vara en dag utanför mina föräldrar, grillning och en massa fest! Hoppas verkligen att jag lyckas få ledigt i år, hur ska ni klara er utan mig på festivalen?!:-)

Jag saknar er mina underbara vänner, hoppas vi kan ses snart allihopa!

image20
Creme de la creme (Snodde bilden från KRK´s hemsida)

image22
Lamborgini, Världens mysigaste och finaste häst!

Man kan aldrig veta vad livet erbjuder..

..man önskar sig kanske ofta mer än vad man kan få, varför är det alltid så? Varför nöjer man sig inte med det man vet att man kan få..
Livet är komplicerat, ett enda stort pussel där man ska få alla bitar att hitta sin egen plats.. Hur gör man det, hur får man pusslet helt? Alltid är det väl nån bit som inte passar, eller är finns det människor som är hela?

Jag blir så frustrerad, alltid blir det likadant. Jag vill ju! Får väl lösa allt på bästa möjliga sätt.. Det vet jag att jag klarar, mitt liv har varit fullt av utmaningar på sista tiden och jag har tagit mig igenom alla.

Kanske dax att inse att man är vuxen, att allt inte är lika lätt längre. Livet erbjuder bara mer och mer möjligheter och problem ju äldre man blir. Det är väl bara nåt man måste acceptera för att kunna leva vidare. Inte låta hjärnan ta över!

Börja om på nytt?

Är det nu mitt liv ska börja om på nytt?
Det känns som att en tung klump lyft från mitt hjärta, som att jag är 50 kg lättare.

Jag vill ha min lägenhet nu så jag kan flytta och börja mitt liv, känns jobbigt att bo här tillsammans med mathias nu när det är slut. Allt blir ju fruktansvärt stelt om man säger så.  Verkar som att han som har lägenheten kommer v.18 så då blir det flytt så fort som möjligt.
Han visade sitt sanna jag igår och det var droppen, jag tolererar inte att bli behandlad på det viset. Där brände han den andra chansen. Nu är ringen avtagen, ska börja packa mina saker imorgon. Känns nog mer som att man är påväg om man börjar packa.
Vad än Mathias säger så bor jag här tills jag fått min andra lägenhet, han kan inte hindra mig.

På torsdag får man pengar, vad skönt!
Sista natten att jobba idag, endast 12 tiimmar. Men jag är faktiskt hellre på jobbet än hemma nu.

Nattjobb hela helgen

Går på halv tio idag och jobbar till sex imorgon bitti. Sen blir det tolv timmars både lördag och söndag, från sex på morgonen till sex på kvällen. Lär nog inte bli en lika rolig helg som förra helgen, men jag hoppas helgen går fort ändå. Ska bli skönt att komma bort lite hemifrån.
Har nog fått tag i en lägenhet nu, iofs bara en i andra hand.  Får ha den som kortast till slutet av augusti, men det kan även bli längre. Berodde på om hans dotter skulle flytta till Luleå för att plugga. Man kan ju alltid hoppas att det blir längre, men om inte annat så spelar det ju ingen roll. Får söka lägenhet under tiden så nog borde man ju få nån.

Nu ska jag äta något och sen ta en liten promenad med hundarna.

Vårvädret fortsätter

Kom precis in från en promenad med Doris, vaknat halv åtta idag. Tänkte att jag skulle vakna tidigt så jag kan vila lite sen på em eftersom jag ska jobba natt sen.
Fortfarande ingen lägenhet, eller kanske en på malmudden. Nackdelen med den är väl att det är i andra hand och att den var ganska dyr. Kommer väl förmodligen att behöva betala en del av hyran till den här lägenheten när jag flyttar ut. Måste kanske säga upp den så man bara har tre månader som man behöver betala två hyror isåfall.

Ska jobba i natt, ska bli kul efter att ha varit ledig hela veckan. Trivs riktigt bra på jobbet. Hoppas det fortsätter så och att man kanske har möjlighet till förlängning efter sommaren. Skulle vara toppen, bra arbetskamrater och riktigt bra lön. Vad mer kan man önska sig?

Skulle bara vilja ha en lägenhe nu så man kan börja packa och sen börja om på nytt. Ja, inte helt på nytt, men iallafall ge förhållandet en sista chans.

Äntligen vår i luften!

Nu är det vår i luften, precis suttit ute på balkongen i bara linne. Riktigt skönt, får en att må lite bättre också.
Bokat en etta på Örnäset idag, ligger trea i kön så jag hoppas att de som är före inte vill ha den. Skulle vara perfekt att bo på Örnäset nu i sommar eftersom jag inte kommer ha någon bil så blir det cykel avstånd till jobbet.

Jag jobbar helgen då Kiruna festivalen är, vill inte det. Såg precis att The Hives ska komma till Kiruna. Man får väl se om nån har lust att byta helg.

Majas födelsedag idag, grattis gumman! Hade varit kul och få fira den med dig! Hoppas presenten kom rätt på posten. Miss U!


Kan livet aldrig bli lätt att leva?

...jag förstår inte, varför ska jag känna så här. Varför kan jag inte bara vara jätte kär i honom. Det hade varit så lätt, enkelt att bara fortsätta som det varit i 2,5 år nu.

...men jag kan inte låtsas som att jag mår bra, ni måste förstå att jag gör det här för att jag mår dåligt. Jag kan inte låtsas att jag älskar honom på det sättet.

...ja, jag älskar dig, men frågan är fortfarande om det bara är kompis känslor?

...ni får inte tro att det jag gjort har varit skönt, det är inte bara han som är ledsen. Jag är också ledsen, önskar nästan att det var han som tagit upp det och varit osäker på sina känslor. Så slipper jag vara det svarta fåret..

...låt mig få ta den här chansen, jag behöver den. Döm mig inte fören ni gett mig en chans.

Följa mitt hjärta?

Jag mår inge bra alls just nu, allt är bara så tungt. Jag trodde det skulle kännas skönt är jag hade fått berätta hur jag verkligen känner, men allt blev bara jobbigare. Han är nog ännu mer ledsen, skit rädd för att bli lämnad. Det förstår jag, men jag måste tänka lite egoistiskt just nu, jag mår inte bra som mitt liv ser ut just nu.
Jag behöver en egen lägenhet, få chans att hitta mig själv. Kanske hitta tillbaka de förlorade känslorna..Jag kan inte lova dig något, men jag är iallafall villig att ge vårat förhållande en sista chans.
Alla säger ju att man ska följa sitt hjärta, det är det enda som vet vad som är rätt och fel. Just nu säger mitt hjärta att jag behöver tid för mig själv. Det är inget jag kan styra över, utan det måste bara bli så.
Jag kan inte stanna kvar som förhållandet ser ut just nu, jag har egentligen inget specifikt att klaga på, utan jag känner bara att det här inte är bra för mig.
Nu behöver jag få finna mig själv, få lite distans till dig. Låt mig få försöka iallafall.
Det enda jag kan är att hoppas att känslorna ska svalla upp på nytt, det är inget jag kan lova utan bara hoppas på. Jag förstår inte hur du kan skylla allt på mig, jag gör bara det som känns rätt. Du gör det inte lättare av att säga de saker du säger..
Jag älskar dig av hela mitt hjärta, men älskar jag dig mer som en kompis? Det är frågan..

Fy fan

Fan vad jobbigt allt är..
Jag vet inte vad jag ska göra, jag älskar dig! Men är vårat förhållande mer på kompis nivå?
Behöver din åsikt om saken..

Vad gör man...

...när känslor sviktar?!

Kan det gå så mycket upp och ner som det gör för mig, är det möjligt?

Känslor går inte att leka med..

Första dagen på nya jobbet

Kom hem från jobbet för ca en timme sen. Varit där första dagen idag, tror det kommer bli riktigt skoj faktiskt. Ser fram emot att få börja jobba på riktigt, när man har lärt sig lite och kan ta för sig själv.  Jobbar hela helgen från 06-18, blir en låååång helg. Men sen är jag ledig mån- fre nästa vecka. :-) *Me like*

Hade ridkurs igår, vi hade hoppning. Var riktigt skoj faktiskt, var väl inte jätte förtjust i hästen jag hoppade, men det gick bra ändå. På ridskola är det ju inte direkt drömhästar man rider.

Sitter här vi datorn och gäspar, ska bli skönt att gå och sova sen, kommer nog sova som en stock. Tur att jag är ledig imorgon så jag inte behöver stiga upp tidigt. Ska bara ta det lugnt imorgon, förbi Åsa på en kaffe och surra av mig lite. Var ett par dagar sen nu.

Fick veta för nån dag sen vad man får tillbaka på skatten, var ett roligt besked, får mer tillbaka i år än förra året. :-) Kan man lägga undan och spara lite.

Nu ska jag lägga mig på soffan en stund tills älsklingen kommer hem. Sen ska jag gå och sova. Godnatt med er!


Drinkar, vin och lite till drinkar

Haft en riktigt trevlig helg. Min syster har varit och hälsat på, kom i fredags och åkte hem idag. I fredags var det trevlig och god middag hemma, med gott vin och sen lite tv mys. Efter Så ska det låta så drog vi upp på stan och satte oss på Invit. Tog några drinkar och sen gick vi en sväng på O´learys, stannade dock inte allt för länge för där var det i stoirt sett bara snorkisar. Var väl hemma vid ett tiden, en ganska lugn kväll.
Lördagen började med lite shopping, jag och Therese strosade på stan ett par timmar, åt Sushi till lunch och fikade lite. Sen for vi hem och tog det lugnt ett par timmar innan det var dax att göra sig i ordning för kvällen. Bokade bord på O´learys (kände för att äta på ett avslappnat ställe) till halv åtta och satt där sen till halv elva kanske. Blev en del vin och en del drinkar. Strawberry daquiri som är min absoluta favorit! Mums vad gott det är!
Henrik käkade med oss också. Vi drog till Invit vid elva och satte oss där med några drinkar (!), var en hel del folk och där blev vi väl var till runt ett då tänkte vi att vi måste ju gå och dansa lite så det blev Cleo. Dansade som en tok med Jens, Therese stod mest och snackade med Henke (alias snygg-henke) hela kvällen. :-)
Efter krogen skulle syster promt på Max så det var ju bara att gå och ställa sig i kön, var dock inge gott och vi ångrade det starkt. Men men, gjort är gjort. Vi var nog hemma vid fyra och då stupade älsklingen i sän, han skulle upp och jobba tre timmar senare.
Haha, när Mathias sen steg upp på morgonen stannade han till i sovrumsdörren och kollade på mig och sa "Det ligger en kille i soffan", jag som var yrvaken fattade ju inget, men där låg Henke (alias snygg-henke som sagt) och sov. Kanske kan tilläggas att det är min systers sambos kusin, alltså inget one night stans som låg på soffan. Utan han hade ringt Therese mitt i natten för att fråga om hon kunde klippa honom, och tydligen var han på efterfest i området så han kom och slaggade på våran soffa. Haha. Jaja, han fick ju bli klippt i morse. Väckt blev han av en utskällning från Doris också. :-)
Det har varit en riktigt rolig helg faktiskt, den roligaste på väldigt länge.
image18
Mathias och Henkan på O´learys på lördagen
image19
Jag och syster på O´learys på lördagen

En vanlig torsdag

Idag är det torsdag, redan April. Dagarna går verkligen så fort, snart är sommaren här. Vilket ska bli så fruktansvärt skönt, är så less på vintern nu. Skulle kunna flytta längre söderut bara för att få vinterperioden lite kortare. Älskar fjäll livet på vintern, eller våren är det bäst. Men här i Luleå är vintern ganska trist, så det hade inte gjort nåt om man kom bort från den.
Ska snart iväg till stallet, sköta lilla Perl, blir uteritt idag. Inte sån värst lust att fara till stallet, men jag måste. På tal om måste så måste jag komma ihåg att ringa och boka en hälsokontroll, obligatoriskt för att få jobba på SSAB.  Det är ju bra, får jag en gratis hälsokontroll också.
Skulle farit på gymmet nu på morgonen, men har ont i ryggen tror jag sovit konstigt. Så ska vänta till lite senare idag och se om det gått över så går jag och tränar ikväll.

Nu ska jag ta och diska bort disken, sen blir det stallet.

Solklar straff!

Fan, suttit och kollat CL mellan Arsenal-Liverpool.  Vi (Arsenal) skulle vunnit, solkar straff som dömdes bort. Jäkla domarskandal!
Retur på Anfield, då jäklar ska vi vinna.

Go gunners!
image17


Sommarjobb färdigt.

Fick samtal från SSAB dag, har fått sommarjobb där! Känns väldigt bra, det var nämligen 1700 sökande och de hade bara 300 platser. Så det känns riktigt kul att dom ville ha just mig. Nåt bra intryck måste jag gjort på intervjun :-)

Varit på Storheden med Åsa idag, hittade inte så mycket men det var skönt att bara vara iväg en sväng. Köpte nya bordstabletter till köksbordet från Mique. Tänkte precis springa ner till glassbilen och köpa glass, hörde den här utanför. Men jag kom på att jag ju faktiskt ska försöka låta bli en massa gott. Känns som jag ätit så mycket onyttigt på sista tiden.

Ikväll ska jag iväg och rida, nu ut med hundarna.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!