Pirrigt inför skolstart!

Dagarna går så fort, i övermorgon ska jag börja plugga. Det känns nervöst, men ska bli riktigt kul! Det enda som hade kunnat vara bättre var ifall Andreas också skulle flyttat till Kalmar nu. Hade vart underbart och ta en lägenhet tillsammans och handla tillsammans grejer på IKEA imorgon. Men nu blir det inte så, utan får vänta till hösten. Finns ju en stor fördel med att han inte flyttar till Kalmar nu i höst och det är ju att jag förmodligen kommer lära känna mer nya människor när jag inte har en enda kotte som jag känner som jag kan vända mig till. Så det kan nog vara en fördel, men ser fram emot våren.

Idag har varit en bra lördag, började dagen med att gå en sväng på en loppis som var i en park här i Karlskrona, sen tog Andreas med mig till ett stall så jag fick klappa lite hästar, har en grym hästabstinens nu. Saknarf till och med att mocka. :) Får väl se om det finns nåt stall i närheten där jag bor i Kalmar så man kanske kan pyssla lite iaf, om man nu inte har råd att börja rida.

Imorgon blir det alltså IKEA och sen blir jag kvar i Kalmar. På måndag är det upprop på skolan.



Kalmar över dagen!

Idag gjorde jag och Andreas en utflykt till Kalmar. Hade inget att göra så vi for dit och kikade i lite affärer, åt lunch och lite jättegod glass. De hade ett glasstånd med bland annat Milkyway och Hallon/Lakrits glass! Mums! :)
Det verkar vara en jätte mysig och trevlig stad så jag tror jag kommer trivas bra där!

Nu har vi precis avnjutit en jättegod middag. Fläskfile, potatisgratäng och beasås. Det var riktigt gott, jag drack ett glas Anura till också.

Imorgon ska vi gå på loppmarknad här i Karlskrona, jag som föreslog det. Man kanske kan fynda en massa billigt till lägenheten i Kalmar. Sen har älsklingen lovat att vi ska stanna på nåt stall så jag får klappa och lukta på lite hästar, min abstinens är stor nu. Kanske väldigt mkt för att jag inte kan få ut min energi genom att springa och så nu pga hälen. Rida hade ju funkat perfekt, men har inga stallkläder här nere än, så får be mamma skicka ner det mest nödvändiga.

Saknar er där hemma! Jag tänker på er! Och ni som kan, pussa Doris och Clara från mig!

Kalmarit från 1 september

Fått tag i boende nu, ska flytta till en fyra med två andra tjejer. Det känns väldigt spännande. Blir väl ett tillfälligt boende fram tills Andreas flyttar upp till Kalmar, vilket förhoppningsvis blir till våren. Vi har fått lägenheten från den 1 september så då drar jag väl upp dit, tills vidare lever jag sambolivet med Andreas, underbart!

Ska ta och ringa till en av tjejerna som jag ska bo med och höra alla detaljer om lägenheten. Måste ju köpa det viktigaste sen, typ säng och bord eller nåt. Ids inte slösa en massa pengar på det nu, utan blir roligare att köpa nytt när jag och Andreas flyttar ihop.

Hatar SJ!

Jag är så less på att åka tåg nu,. Skulle egentligen vara framme om två timmar, men istället blir det om fyra timmar. Förhoppningsvis! Tåget var 10m min försenat även i sthlm, men det hoppas jag verkligen att han kör in. Jag har inte tid att vara så här mkt försenad. Hatar SJ! De är fan aldrig i tid när man åker längre sträckor!
Inte ätit sen lunch igår heller så mitt humör är inte på topp.

Hejdå Norrland!

Ja, nu är det sista dagen i norrland för några månader framöver. Det känns lite jobbigt faktiskt, men samtidigt känns det väldigt spännande. Blandade känslor med andra ord!
Jag vet att jag inte kommer ångra mig, kommer nog bli riktigt kul och börja plugga, träffa nya människor, komma till en ny stad och framförallt komma närmare Andreas.
Men det känns jobbigt och lämna Doris här, inte få träffa henne på 4 månader. Det är tur att hundar lever i nuet, så hon inte tror att jag överger henne. Hon kommer vara precis lika glad när jag kommer till jul som hon är alla andra dagar. Dock tycker jag att man märker lite på henne nu att nåt inte är ok, hon är lite nedstämnd. Hon har nog sett att jag packar väskorna.

Nåväl 21h på tåg, kommer säkert uppdatera er om mitt tågsällskap osv.. Lär ju sitta rätt mkt på datorn, kommer inte vara det roligaste precis och sitta på tåget. Men det är ju iaf nattåget så nästan hela tiden kan man ju ligga i sängen eller sova. Så det kommer nog ändå gå rätt fort.  Får se hur mkt bökande det kommer bli vid alla byten av tåg, jag ska göra tre byten innan jag är i Karlskrona. Pust och suck. Och till två av tågen är det ganska knappt med tid, men men. Förhoppningsvis går det bra, den ena väskan går ju att dra iaf. Sen hur jag ska orka den andra det är en gåta. Men jag löser det, kanske den norrländska kämpaglöden kommer fram då. Lite jävlar annamma :)

Nu är det dax att försöka få igen väskorna, lär väl få sätta mig på dom. :)

Till alla mina underbara vänner här uppe i norr: Jag kommer sakna er nåt fruktansvärt! Men ni är alltid välkomna ner och hälsa på! Och jag lär komma till Luleå också, har ju endel av min familj där. :)

Inte länge kvar nu.

Sitter med färg i håret nu, ska till syrrans salong vid två idag och sätta i mina nya extensions. Måste ju fixa till håret innan man drar söderut imorgon.
Tänkte på det igår när jag skulle somna, och fick en och annan tår i ögat när jag tänkte på att jag inte får se Doris eller Clara på ca 4 månader. Inte resten av familjen heller, men Doris och Clara är nog de jag kommer sakna mest. Mamma,pappa och Therese kan man ju prata med i telefon. Iofs kan man prata med Clara också, men inte riktigt samma sak.

Nå väl, inte tänka på det nu, jag känner att jag måste göra det här. Dels för att jag är så himla taggad för att börja plugga, men även lite för att jag faktiskt vill bo nära killen i mitt liv.

Kommer försöka hålla denna uppdaterad så mkt som jag hinner. Älskar er alla, ingen nämnd ingen glömd.

Åsa: Pussa Wilmer från mig! :)

På fredag bär det söderut.

Ligger här hemma och försöker få lite ordning på boendesituationen nere i Kalmar. Än så har jag inte hittat något som är definitivt än. Får förmodligen flytta in i en etta, men hyran är nästan 4000 så det känns ju lite tungt. Men hittar jag inget annat så får det väl bli så, man får snåla med allt annat så länge.
Känner lite panik inför om man får några pengar den här månaden också, eftersom det är försäkringskassan som ska betala ut pengar när jag varit i ungdomsgarantin. Man vet ju hur mkt de tjorvat på sista tiden. Lär ju inte få nån större summa pengar, men men. Hade ju vart lättare om jag hade kunnat få stämpla den här sista månaden innan jag börjar plugga, men arbetsförmedlingen ska alltid vara så komplicerade.
Kommer ju pengar från csn, men de kommer ju först ungefär en vecka efter att skolan har börjat.
Men allt löser sigf, jag får toksnåla nu innan jag vet hur mkt pengar jag får.
Har försökt packa det mesta idag, vet inte riktigt om jag får plats med allt jag behöver nu i början i två väskor, men jag får försöka pressa i allt. :) Kan inte ha en massa väskor när jag ska byta tåg och så, mamma och pappa får skicka ner det som jag inte får plats med.

Till alla mina underbara vänner och släktingar som följer min blogg så kommer jag försöka hålla den så uppdaterad som jag kan nu när jag flyttar så ni vet vad som händer där nere.  Kanske ska försöka få tag i photoshop så man kan göra bloggen lite finare. Men kan inte lova nåt. :)

4 dagar kvar i norr

Ligger i sängen och är riktigt uttråkad faktiskt. Kan inte komma på något att göra.
Var på stan med mamma och syster idag, fikade lite på safari och köpte lite kläder. Ett längre linne som jag tror att jag ska ha till tights och pumps på lördag, sen fick jag även en Kiruna t-shirt av mamma. Jättefina t-shirtar med tryck som kopplas till kiruna. Kiruna killar som designat dom så då kan man ju sponsra dom och köpa även om de är lite dyra.

Min "kiruna t-shirt"

Linnet som jag köpte, som jag kanske ska ha på lördag.


Hade tänkt börja packa om resväskan lite ikväll, men det ser så jäkla tråkigt ut, blickar ut över rummet som ser ut som f-n. Så jag tror jag gör det imorgon. Finns ju roligare saker att göra än att packa, men jag måste ta tag i det senast imorgon, för måste se till så jag får med det jag verkligen behöver nu och sen får jag packa ner vinterkläder och sånt som mamma och pappa får skicka ner senare.
Börjar få lite panik när det gäller boende i Kalmar nu, inte hittat nåt definitivt än. Vill helst bo inne i stan, eller iaf nära stan så man kan ta sig till skolan genom att gå eller cykla. De flesta som hört av sig är lite utanför och hittar jag inget annat får jag väl ta det till att börja med. Kanske fått tag i en lägenhet, men den blir isåfall först ledig i mitten av september så vet inte vart man ska bo tills dess. Kanske kan pendla mellan Kalmar och Karlskrona, beroende på hur det går bussar och sånt. Nåja, det blir ett senare problem ifall det blir så.

Livet är underbart!

Nu har jag lämnat Luleå för denna gången. Känns lite konstigt, men samtidigt väldigt bra. Det jag kommer sakna mest är Åsa och Wilmer. Blev så glad idag då Åsa frågade om jag ville bli gudmor till Wilmer. Klart jag vill!! :) Kommer verkligen att sakna er väldigt mycket, men ni kommer inte slippa mig.
Är i Kiruna nu, åker ner till Karlskrona nästa fredag och sen blir det kalmar veckan efter tror jag. Har inte riktigt fått alla uppgifter om när jag ska börja ovch så eftersom jag kommit in där som reserv. Blev alltså inte Halmstad utan blir Kalmar istället, vilket jag älskar! Det var ju mitt förstaval och det känns så himla bra! Jag är glad och älskar mitt liv just nu!
Blir kanon till våren sen då förhoppningsvis Andreas också kommer till Kalmar! Kan mnan ta en lägenhet tillsammans och verkligen börja ett liv tillsammans. Nu i höst kommer det ju bli lite pendlande, men det blir ju en väldigt kort bit om man tänker på avståndet vi haft nu under sommaren. Det är bara 8,5 mil mellan Kalmar och Karlskrona. Mellan Luleå och Karlskrona är det ungefär 140 mil.

Nu ska jag ta en dusch, kom precis från Luleå. Kört Therese bil, en massa tokiga tyskar på vägarna. Usch, skönt och vara framme. En riktigt tråkig väg är det att köra, men men nu behöver man inte köra den vägen på ett tag.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!