Gott nytt 2011


Soffmys

Här sitter vi i soffan och myser, Doris har somnat i min famn den lilla sötlöken :)




Fullspäckad dag

Idag har det varit en lång dag. Först va jag på Team sportia med mamma, köpte en dunjacka till stallet. Är less på att frysa!
Sen åkte jag till Tuolla och hämtade upp Linda för att åka till Jukkas och kolla på årets ishotell.

Årets isbar


En av art sviterna









Efter ishotellet åkte jag till Therese och vi for till krematoriet för att lägga två änglar vid Rasmus gravskylt. Och efter det var det dags flr Clara att ha konståkningsträning så följde med för att titta eftersom ho så gärna ville visa. Riktigt duktig är hon, roligt att se!

Nu till Therese och äta middag, har dessutom blivit förkyld och mår illa. Blä.

Juldag med älskade vänner!

Ska snart iväg och träffa mina härliga vänner. Blir fest som vanligt med de vännerna man inte träffar så ofta. Mitt älskade stallgäng!

Ska bli riktigt roligt!
Idag blev jag även klippt och färgad av min älskade syster så nu är man snygg i håret också. Bilder från kvällen kommer väl kanske imorgon om jag hinner.

Lite bilder från julafton:

Syster och Clara


Julmat med familjen


Tomten kom till slut!


Även Doris fick julklapp!

God jul!







4:de advent

Helgen är slut... igen.. Shit vad tiden går fort nu för tiden. Hur kan tiden gå fortare nu än när man var liten, kommer ihåg att december alltid kändes som en evighet, innan det var julafton och man fick öppna alla paketen.. Konstigt de där..

Idag har det ju iallafall varit fjärde advent, känns lite konstigt att tända sista ljuset fyra fagar innan julafton.


När det kommer massor med snö på en och samma gång då är jag jäkligt glad för att jag bor i norrland! Titta så fint de plogade på min gård imorse, att det dessutom var två plogbilar på samma gata gör ju inte jobbet sämre :)

Stor skillnad på plogning i norra och södra Sverige, och det kan jag säga av erfarenhet!

Doris och jag låg och mös i soffan ikväll, tittade på en film. Och hon skulle verkligen ligga så nära som det gick. Jag tror jag nästan hade min mun i hennes ena öga.

Mitt hjärta!

Heldag!

Har varit en heldag idag. Först ränt på stan med sys och handlat de sista julklapparna. Har bara kvar att handla till sys och det tänkte jag göra imorgon eller på måndag.
Sen när jag kom hem blev det att läsa lite, har ju tenta på tisdag. Sen gick jag över till Åsa och Andreas på en kaffe och tvättade även en maskin kläder. Hade så lite kläder som var skitiga, men ändå sånt som jag vill ha med till kiruna så då gick jag dit istället för till tvättstugan. Hoppas verkligen att jag och Andreas köper en tvättmaskin när han kommer upp, det är så skönt att ha det i lägenheten!

Nu har jag precis kört Åsa till jobbet, tankat bilen och satt in varma mackor i ugnen.

Imorgon blir det att plugga, kanske åka in till stan om jag hinner. På tisdag efter tentan kör jag sen till kiruna. Då är det jullov!

Nu längtar jag till julafton!


Trevlig middag på Allstar

Kom precis in från en promenad med hundarna. Helt underbart skönt var det att vara ute mellan 22-23 en fredag kväll. Inte en kotte i farten, dessutom väldigt härligt väder.
Doris fick springa av sig lite och Malou verkar också nöjd :)

Har varit på Allstar och ätit med syster, Danne, Sussie och Jocke. Var trevligt, men för mig var det helnyktert eftersom jag ska ägna helgen åt att plugga. Imorgon ska jag bara in till stan på fm och handla lite julklappar med sys, men annars blir det mest plugg. Tenta på tisdag innan det är jullov.


Snöstorm och kvällsjour

Haft kvällen på stallet idag, inte direkt det bästa vädret. Är snöstorm här i Luleå nu och har varit hela dagen.
Men men, tog in Callis lite innan de andra och mös på. Fast fick inte rykta henne för en av katterna som bestämde att Callis skulle vara soffa för ett tag :)

Så söta!

Nu dax för lite kvällsfika se blir det nog en lång dusch och sen sova!

Nu var det gjort.

Har varit och tagit mitt första cellprov idag.. Gick bra, eller jag hoppas det iallafall..



Måste ta tag i att städa här hemma nu, ser verkligen ut som fan! Och plugga..usch..

Skittråkig lektion

Skittråkig lektion nu, läraren stammar mer än en skiva med hack. En timme till...


Skola

På väg till skolan, har övningspass i marknads och konkurrensrätt idag.
Måste bara ut med hundarna först innan jag kan gå till skolan. Idag är det humanare temperatur än igår. Tror bara det är typ -9 eller nåt sånt ute nu. Doris temperatur med andra ord!


Brr!

Är tillbaka från stallet, idag fick Callis vila. Var -22 grader i Björsbyn så kände inte för att sötta mig på henne och rida ute. Hade varit en annan sak om det var ett ridhus på gården.
Måste hoppa i duschen och sen ta och läsa lite igen... även om jag inte vill så måste jag.

Kanske går över till åsa på en kaffe sen också för att få annat att tänka på för en timme.

Massa måsten...

Jag är så otaggad till allt idag! Usch måste verkligen plugga men jag vill inte. Vill absolut inte. För fastighetsrätt är sååå tråkigt! Tur det bara var en strökurs jag läste innan jag började med jök 2:an.

Är svinkallt ute idag också.
-22 visar min termometer, men då har det ändå blivit varmare för när jag var ute med hundarna imorse var det -25!
Känner mig inte så värst taggad att åka till stallet idag.. Men men, måste.
Är det så här kallt så får hon nog dock stå idag, för det går inte att rida ut i denna kylan. Brr!

Nej, dax att ta tag i plugget igen, måste även ta tag i städandet här hemma.. Suck vad mycket måsten...

seg!

Tror bilden talar för hur jag mår just nu.. Seg av allt läsande!


Plugg... bläää!

Blä, vill inte plugga. Har verkligen ingen lust, men ,åste göra klart övningsfrågorna till mijörätten som är imorgon bitti. Dock tror jag att jag tar en paus nu för inget går vägen just nu.


Doris sitter på andra sidan bordet och stirrar ut mig och "snackar". Vet inte vad hon menar heller, hon pratar så mycket denna hunden :)

Hur söt får man vara? :)

13 dec Lucia

Idag är det luciadagen, mysigt!

Har varit iväg imorse med Åsa och kikat på Wilmers luciatåg på dagis. Han satt mest och tittade runt, men de var så duktiga de lite större barnen. Längtar tills man har egna barn och kan gå och kika på deras lussande :) Saknar alla år då man lussade på stallet, det var verkligen en av höjdpunkterna på året.


Härlig dag i stallet!

Haft en underbart skön dag i stallet idag. Klarblå himmel, vindstilla och ca -12 grader.

Red först ut Callis medans det var ljust, vi for ut mot Bensbyn. En jättehärlig skogsväg som det var kanonbra underlag på. Så det blev en hel del trav och galopp. Hon var så fin så, lite tramsig i början bara.



Söta Callis! :)

Sen fixade jag klart allt med henne, hann även mysa en hel del då hon var väldigt kelig av sig idag :)
Tog sen in Mysan från hagen och red henne på ridplan, lite seg ville hon vara men tror att hon märkte ganska snabbt att det var jag som satt på så det var bara att springa på och jobba lite. :)


Dagen går fort..

Dagen har gått fort, men har varit en rätt mycig dag. Började med att ta det lugnt och umgås med mina hundar för en gångs skull!
Sen hämtade jag upp Emelie T och vi for ut till Wallöfs för att kika på Emelie N´s söta pålle som jag ska hjälpa till med lite då och då när hon behöver hjälp. Jätte söt!

Sen blev det att julbaka lite godis, konjakskulor gjorde jag. Har inte smakat än så vet inte hur det smakar, nu ska jag ta en dusch och sen ska jag gå över till Emelie och ha lite lördags mys!


Andreas vs Jihde :)

Har hört det några gåner, bland annat av min älskling som säger att han fått höra det allt för ofta.. Men har inte riktigt kunnat hålla med. Men idag så sa Emelie det också och nu håller jag fan med henne:)

Min älskling och Peter Jihde är faktiskt rätt så lika varandra :) Och Andreas, ta det som en komplimang! :)




Min snygging!



Jo, de är faktiskt rätt så lika! :)

Love Christmas!

Har bara 3 klappar kvar att köpa nu tror jag. Iallafall vad jag kan komma på, kanske är nån jag glömt bort. Men hoppas inte det. Är iallafall familjen kvar.
Så här ser det ut under min gran nu:




Jag verkligen älskar julen!

Doris har fått syn på en tomte eller nåt.


Frusen hund

Är jäkligt irriterad över att mitt mobila bredband inte fungerar. Måste kanske in till telia med det i helgen och höra vad som är fel. Tycker bara det mobila bredbandet tjorvat sen första dagen man köpte det..
Tur man har gratis internet i lägenheten iallafall.

Kom och tänka på en sak idag när jag var ute med hundarna, skulle nästan ta med sig en pulka så Doris efter några minuter kan sätta sig i pulkan och bli dragen. Eftersom hon fryser så himla mycket. De sockarna som jag sydde på hennes ena täcke var en succe, det enda jag måste göra bara är att sy fast någon kardborre eller nåt så de inte glider ner.
Fattar inte hur hon kan ha blivit så frusen, hon frös inte så här när hon var yngre. Kommer ihåg alla långpromenader på isen förut. Blir hundar mer frusna med åren?


Världens bästa vän!

Satt precis och pratade med Linda på msn. Hon är och kommer nog alltid vara min allra bästa vän!
Vi har känt varandra sedan vi var väldigt små, och vuxit upp tillsammans. Under uppväxten gjorde vi allt tillsammans, saknar verkligen dig! Tror inte min uppväxt hade varit lika bra utan dig i mitt liv. Vad har vi inte gjort lixom? :) Vi har varit på ridläger på Gotland 2 år, varit till Sunny beach 3(!)år, varit på sommarläger i nån by utanför Kiruna, bråkat, skrattat, varit ovänner, sovit över hos varandra var och varannan dag, ridit ihop.. Ja, vi har verkligen gjort allt ihop. Det du inte vet om mig det vet nog inte nån. Älskar dig för den du är och för den du får mig att vara!
Om några veckor ses vi, ett år sedan vi sågs! Det är helt sjukt vad länge det är. Vi som brukade tillbringa varenda dag i varandras sällskap ses nu tp en vecka om året :(
Hoppas verkligen att vi en dag ska bo nära varandra igen! Jag hoppas verkligen att mina framtida barn också hittar en kompis som du, för du är guld värd!


Älskar dig vännen!

Invigning av de nya "skorna"

Var precis ute med hundarna i det lite halvkyliga vädret. -13 visar min termometer, några grader för kallt för att Doris ska vilja vara ute så täcket med de påsydda skorna åkte på idag :)


Lite småsur innan.

Inte kanske så snygga, men de hjälpte. Hon frös inte! Måste bara sy på nån kardborre eller nåt så de inte glider ner.


Snygging!

Pinnar är skitkul!


Malou var ju såklart också med!

Rättsfalls seminarium

Dax att åka till skolan nu för att ha rättsfalls seminarium. Är grymt otaggad, men men..

Är kallare ute nu igen, termometern visar nu -13 här hos mig. Så nu vill inte Doris vara ute längre. Måste testa overallen som jag sydde på "skor" på senare idag. Se om hon kan gå en liten bit iaf :)


Grattis till mig själv

Grattis till mig själv på min namnsdag. Dock har dom skrivit fel i almanackan, Angelica stavas inte med k. :)

Enligt internet fanns det den 31 december 2005 13606 personer som heter Angelica, men endast 8904 st som har det som tilltalsnamn.
Angelica betyder den änglalika :)



Man tycker väl aldrig om sitt eget namn, men men det duger :)

Tidig morgon

Välkommen en ny vecka!

Har bytt textsnitt som ni kanske ser, fick lite kommentarer på att det var svårt att läsa innan och det kan jag väl kanske hålla med om. Men jag hoppas det är lättare att läsa nu! :)

Har vaknat redan halv sju imorse, hade jour i stallet så var i stallet redan innan sju och gav hästarna mat och släppte ut dom. Jag är en sån som alltid gillat att ha morgonour (lite jobbigt och stiga upp bara). Men känslan som är när man kommer till stallet på morgonen är så mysig, hästarna gnäggar när man öppnar dörren och vill ha sin mat. Är så mysigt och stilla på morgonen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen in till stan en sväng med Åsa och kika lite julklappar. Är milt ute idag, men snöar och blåser lite så är lite småruggigt ute. Men det snöar äntligen och jag klagar inte!

Doris spejjar lite på morgonen, kanske ser nån liten katt:)

Veckans bilder

Glömt och visa lite bilder från veckan, bland annat när jag, åsa och wilmer hade julmys och gjorde pepparkakshus och pepparkakor. När wilmer somnat blev det även knäck som blev riktigt goda!
Pepparkakshuset gjorde jag och Åsa gjorde knäcken. Wilmer åt mest deg! :)


Har även tagit lite kort på hur juligt det är hemma hos mig nu, skulle kunna ha lite mer tomtar. Ska på stan en sväng idag och kolla lite julklappar så då kanske jag hittar nån söt tomte som får följa med hem :)
Så här ser mitt köksfönster ut från utsidan. Det till höger med stjärnan.



Min nytapetserade hall som jag blev jätte nöjd med!


Min svarta julgran med vita änglar och fjärilar i.

Vardagsrummet, granen står i hörnet där stolen är nu. Såg så tomt ut där tyckte jag.

Närbild på tapeten i hallen, och en av mina granar som står på byrån i hallen


Hyllorna som pappa gjort står provisoriskt där just nu. Tanken är att jag ska göra en stor tavla som ska vara till höger om hyllorna.


Granarna i hallen


Stjärnan i sovrummet, den är röd så blir väldigt mysigt sken.


Mitt fina kök

Några av tomtarna som finns här.

2:a Advent


Sitter här i mitt kök och dricker morgonkaffe. Har tänt andra adventsljuset och slagit på julmusik också, riktigt mysigt. Av nån konstig anlkedning så är det jul för mig när Kikki Danielsson sjunger julsånger. Kanske kan bero på att mamma alltid spelade hennes julskiva när vi var små. Tycker det är riktigt mysig julmusik hon har, inte bara de vanliga som still natt och såna. Även om de också är riktigt fina så är det kul och lyssna på sånt som man alltid lyssnat på :)
Kikki D! :)

Så mycket bättre

Kom från stallet för en stund sedan, och nu sitter jag och kollar så mycket bättre och dricker ett glas rött. Hade kvar i boxen från förra helgen så tänkte att det var lika bra att dricka upp det.

Tände andra ljuset ikväll också, är ju ändå andra advent imorgon.


Kommer somna gott ikväll, är så himla trött. Kan bero på alla alvedon jag satt i mig idag. Kanske inte så bra att dricka ett glas rött då, men ett kan väl inte vara så farligt.

Trött Doris

Så här mysig är Doris just nu!


Älskar den här hunden helt sjukt myket!

Jävla skit värk!

Jag blir så arg på min kropp! Idag är det helt underbart rida ute väder, snöar för första gången på flera veckor och det är väl typ -5 ute. Men vad händer då? Jo då vaknar man med värsta ledvärken på väldigt länge, vilket resulterar i att det inte är så lätt att sätta sig på hästryggen och kontrollera 600kg häst. :(

Igår fick jag iallafall handlat några julklappar så dessa är klara:
-Wilmer
-Simon
-Fammo
-Åsa o Andreas
-Madde

Nästan klara:
-Clara
-Mommo

Allt kvar:
-Mamma
-Pappa
-Syster
-Andreas
-Linda
-Doris

Till mamma och pappa vet vi iaf vad vi ska köpa, men jag har ingen aning om vad jag ska köpa till syrran. Vad köper man till nån som redan har allt och det hon inte har det har hon råd att köpa själv? Tips mottages gärna!

Julmys med Åsa och Wilmer

Nu ska jag strax gå över till Åsa och ha lite julmys. Vi ska bara pepparkakor, fixa pepparkakshus och göra knäck. Ska bli riktigt mysigt. Måste väl slå på lite julmusik också! :)

Har slagit in lite julklappar idag, känns skönt att få bort några så här i början på december.
Så här fint ser det ut under min julgran nu:


Och Doris säger också hej!

Hon är inte till salu längre, för nu är hon rätt söt! :)

Godnatt!

Sitter här i soffan och gör absolut ingenting, ska nog göra mig klar för sängen och krypa ner under täcket.

Hade en övningslektion med kommunalrätt idag, innan jag gick dit kändes allt väldigt komplicerat och konstigt men efter lektionen hade väldigt mycket klarnat. Imorgon har vi föreläsning i mijlrätt och sen ska jag verkligen försöka läsa lite. I helgen måste jag plugga!

Fast imorgon blir det inte plugg för då ska jag, Åsa och Wilmer ha lite julmys. Vi ska göra knäck och bygga ett pepparkakshus. Sen blir det lite middag och julmust också :) Och självklart IDOL!

Har tänkt mycket på hur det kommer bli nu när Andreas faktiskt ska flytta upp och ju mer jag tänker på det desto gladare blir jag. Allt känns så mycket ljusare nu, nu kan man verkligen börja planera för framtiden. Tror att det som gjort mig rätt deprimerad på sistone är det att jag bara levt för dagen, jag är en människa som tycker om att ha lite planerat och att inte alls veta hur framtiden ska te sig har inte gjort mig gott.

Men men, nog med funderandet, nu är det dax att hoppa i säng.


värmekudde

Jag har letat en värmekudde länge men inte hittat nån fin. Nu har jag dock hittat en jag vill ha!
Finns på www.coolstuff.se


Så söt!

Önskelista till tomten

Önskelista till tomten utan någon som helst ordning:

  • Digitalkamera (allra helst en systemkamera)
  • Nya vinterridkläder och skor
  • Houdini tröja
  • Onepiece i lila
  • Tyget marimekko moments
  • Skateskidor
  • Sladdlös dammsugare från elektrolux
  • Kaffemaskin
  • Helkroppsmassage
  • Ansiktsbehandling
  • HTC Desire HD
Förmodligen väldigt mycket mer, men kommer inte på så mycket just nu. Många utav dessa klappar är riktiga önskejulklappar, som man vet att man inte får men som man iallafall kan få önska sig :)




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!