Blä för SJ.

Fy fasen vad jag är seg. Kom tillbaka till Luleå vid halv tolv. Skulle egentligen varit hemma vid nio tiden, men självklart skulle det vara något banarbete som inte hunnit bli klart så vi fick vända med tåget efter en halvtimme, åka tillbaka till Kiruna och sen sätta oss på en buss. Drygt! Ogillar verkligen sj, de kan aldrig vara i tid eller informera.

Nu har jag precis legat och kollat gårdagens avsnitt av unga mödrar, är en serie som jag är helt fast i. Men jag stör mig på väldigt mycket i serien, alla röker. Och inte nog med att de röker, de röker i samma rum som sina barn, alldeles bredvid sina barn. Rök om du vill, men förpesta inte ditt stackars nyfödda barn. Och sen har alla löshår som ingen kan sätta dit. Det ser verkligen fördjävligt ut, men de verkar de själva inte se. Tacka vet jag att ha en syster som ärproffs på det så det inte syns att man har löshår.



Igår var jag förbi hos syrran, kollade schlager delfinalen, gick ju åt pipan för sverige. Men men, nu behöver man ju inte titta på finalen på lördag. Kan man jobba ifred istället.

Jag är så himla trött efter bussturen, och känner att jag inte vill vila riktigt än. Funderar på om jag ska gå och träna innan jobbet idag eller om det bara är en gansja dum ide. Ska ju jobba hela natten så det kanske bara gör mig tröttare. Jag får se hur jag gör.

Friserad.

Ännu kvar i Kiruna, tänkte åka tillbaka imorgon bitti. Hade först tänkt åka ikväll, men kan lika gärna stanna ikväll och åka imorgon bitti. Ikväll ska jag kolla shlager delfinalen hos syrran, äta lite ost och kex och bara mysa. Hela helgen blir det nattjobb så det är bara att ladda.

Igår blev jag klippt av älskade sys, toppade bara och klippte igenom det, plus färgade utväxten. Har kanske tänkt lägga i löshår om några veckor så då kan jag inte klippa bort för mycket.

Saknar mitt långa hår som jag hade förra sommaren, så blir nog att lägga i nytt om nån vecka.

Norrlands guld

En rolig historia som jag hittade på en gammal klasskompis blogg. :) Tyckte den var bra!

Cheferna från ölbolagen Carlsberg, Heineken, Norrlands Guld och
Budweiser var och spelade på en golfbana i Sverige.

När de spelat färdigt så satte de sig ner i restaurangen vid golfbanan
och beställde mat, sedan frågade servitören vad de skulle dricka till:
- Jag tar en Carlsberg, probably the best beer in the world, sa chefen för
Carlsberg.

Chefen för Heineken höll inte med, så han beställde just en Heineken
vilket han ansåg vara bäst.

- jag tar en Budweiser, för om det är det bästa ölet i USA så är det
bäst här också, sa chefen för Budweiser.

- jag tar en Cola, sa chefen för Norrlands Guld lugnt.

Alla de andra tittade på honom förvirrat och frågade honom varför han
inte drack Norrlands Guld till maten.

- Om inte ni ska dricka öl till maten så ska inte jag göra det
heller......

Doris och hemmafruarna



Även Doris tycker om Desperate housewifes :)

Regnig tisdag

Tisdag fm. 

Körde till Kiruna igår, var tungt. Tvungen att stanna två gånger efter vägen och ta en stödvila, jag var så trött och ville inte riskera att åka av vägen. Har ju inte direkt varit mina dagar de senaste så man ska inte chansa. Idag sov jag iaf ut, vaknade vid tio, grymt skönt och få sova ut,

Idag ska jag hämta Clarken från dagis vid två, sen får vi se vad vi hittar på. Blir nog en relativt lugn dag. Är inte direkt roligt väder ute. +5 grader och regn. Var tydligen snö tidigt imorse. Brr. Är kalla vädret tillbaka nu? Det är ju isåfall typiskt när man är ledig. Brukar ju infalla så, sol när man jobbar och regn och kallt när man är ledig.

Uppdatering om min hand och Doris öga kanske. Min hand ser rätt fin ut, det verkar som att det läker som det ska. Äter ju antibiotika också så det ska nog inte vara nån fara med det. Doris öga ser också bra ut, man ser jacken från bettet, men det är inte alls speciellt svullet längre. Så tur det gick så bra ändå.

Nu dax för att fixa till håret. See U!

Inte min dag!

Idag har inte alls varit min dag, Vaknade imorse svintrött trots sju timmars sömn utan ett enda vaknande under natten. Dagen på jobbet gick dock bra, ganska fort också trots halvdrift. Men sen började all otur. Åkte till storsand för att Doris skulle få bada, och jag tänkte snacka lite skit med Malin. Hon hade med sin Troja, och jag tror att doris sprang efter hennes boll och då flög Troja på henne och bet henne kring ögat. Såg inte trevligt ut alls till en början, men nu när det är tvättat och har slutat blöda så är det inte så farligt.
Men inte nog med det, kanske tjugo minuter senare hände det igen. Troja flög på Doris och råkade få tag i min hand ist'ället för Doris som hon skulle ha tag i. Så jag började storblöda från handen, visste inte riktigt vart. Visade sig att hon lyckats bita mig i lillfingret och när det avtagit lite med blödandet så kunde jag se ett litet hål in i handen. Inte så trevligt så vi bestämde oss för att åka in till akuten för att kolla upp det.
När jag då skulle starta bilen så gick inte det, jag och Malin prövade flera gånger och startade om startspärren men ville sig inte. Så hoppade in i Malins bil så skjutsade hon mig till akuten. Malin fikc sedan hjälp av en kompis att starta min bil, och visade sig att startspärren hakat upp sig på nåt sätt.

Fick sitta på akuten i nästan 3 timmar innan jag nu är hemma. Blev tvättad och omplåstrad i handen, fick stelkrampspruta och ska äta antibiotika i 10 dagar. Man skulle tydligen inte sy när det är djurbett, är så mycket bakterier som kan bli kvar inne i såret då. Så som sagt, inte min dag!


Doris innan vi tvättat ögat.


Min omplåstrade hand, tur ni inte ser såret för trots att det är rätt litet så ser det otäckt ut när det är så djupt.

Första 12 timmars passet gjort.

Kom nyss hem från jobbet, är helt slut i huvudet. Inte för att det varit en tung dag utan har bara huvudvärk och är lite sur för att Sverige förlorade semin. Var bara enugnsdrift idag och ska vara det imorgon också så det är väldigt lite och göra, skönt men tiden går sakta. Och när man jobbar 12 timmars skift så kan det vara rätt skönt och ha lite att göra emellan åt.

Var förbi på coop på vägen hem från jobbet och köpte lite godis, kände att det var länge sen jag åt lösviktsgodis och jag var så sugen. Nu ska jag snart ta en dusch och sen slappa med lite godis. Blir att sova vid nio tiden så man orkar upp imorgon bitti igen.

Tack Malin för att du var med Doris idag, du är guld värd! Hon skickar massor med tackpussar! :)

Fullspäckad dag

Kom precis hem, känns som jag varit i farten hela dagen. Först jobb 05.30-14.00 sen ut med Doris på prommis, sen tränat och sen varit iväg med Doris och Malin till trolltjärn där skrutten fick simma. Simmade väl i ca 20-25 min, hon hade gärna simmat mer, men matte frös om fötterna. Lycklig blev hon iallafall när hon såg att vi skulle bada. Jag kan inte förstå hur mycket en hund kan tycka om att bada. Måste filma henne någon dag och lägga upp på bloggen så folk kan förstå vad jag menar. HOn börjar alltså skrika så fort hon fattat att hon ska få bada. Söt men det är jäkligt störande.

Doris spanar på balkongen.

Imorgon är det en lång jobbdag. Från 05.30-18.00 ca. Och söndag likaså. Och inte är man ledig på måndag som belöning, nej jag måste på kurs måndag och tisdag. Inte lust till det alls.
Nåväl, nu är det faktiskt slö titta lite tv och sen ska jag sova. Är inte trött just nu, men ska ju upp halv fem imorgon så jag måste i säng senast halv tio.

Hett, Hett

Shit vad det är varmt. Men jag ska inte klaga, man sk avara glad att det är varmt. Snart blir det väl kallt igen.

Idag var en nice dag, först promenad och picknick med Åsa och Wilmer i morse, sen lite jobb. For se och badade med Doris, eller hon badade. Det var populärt, hon är verkligen helt tokig i att bada. Tror inte nån hund kan gilla det mer än henne. Sen drog jag till Emelie en sväng och drack lite kaffe och surrade skit.

Körde rivmaskin idag på jobbet, det var skoj. :) Har man testat det också, lite cool är man väl? :)

Har nog blivit lite brun idag, trots att jag inte hunnit sitta ute i solen särskillt mycket.

Imorgon är man ledig, men ska vara barnvakt till sötisen Wilmer medans Åsa går till frissan. Blir en lugn dag, hoppas på sol imorgon också.

Stopp på stålverket= träsmak i arslet

Idag var det helstopp på stålverket, så vi har mest suttit och snackat skit. Ont i arslet fick man ju nästan också. Tiden går grymt sakta när man inte gör nåt, men samtidigt är det ju väldigt lättförtjänta pengar :) Imorgon är det också stopp så kommer väl bli en lika seg eftermiddag då. Funderar på om man skulle ta med sig datorn kanske.

Idag har det varit så sjukt varmt, känts som att luften stått stilla. Var ute med Doris för en stund sen och då var det fortfarande 22 grader ute. Helt sjukt egentligen. Men väldigt skönt. Fast jag väntar på bakslaget, det kommer väl snart. Snö och kallt, eller iaf kallt. Men brukar alltid komma lite snö i slutet på maj/ början på juni. Inget som fastnar på backen, utan bara för att lixom.

Nu tror jag att det börjar bli dax för att sova, upp igen om några timmar så jag hinner stimulera Doris innan jag ska och jobba igen. Stackarn får vara ensam en hel del nu, får så dåligt samvete. Hon är helt överlycklig när jag kommer hem. Älskade hund.

Saknar dig älskling! Puss till dig

Framme i Luleå

Nu är jag framme i Luleå, kom hit vid åtta tiden. Har äntligen kunnat sätta mig ner i soffan i Peters lägenhet, som jag hyra av honom nu. Är helt slut, blir väl lite trött av att köra bil. Är ju ett par mil att köra. :)

Imorgon börjar jag jobba, känns bra. Kommer bli jobbigt att stiga upp i helgen när jag börjar halv sex. Vet inte när jag sist steg upp så tidigt. Men men, bara att bita ihop :)

Nu ska jag hoppa i säng, är riktigt trött.

Underbara norr!

Vilken skön dag det varit idag. Åkte till Kiruna vid ett tiden, precis när dimman lättade i gränsen. Men kände att vi ville komma hem i tid. Clara följde med, så det var en behaglig resa med en massa viktiga disskussioner :)

När vi kom till Kiruna så var det rena sommarvärmen, blev att ta en promenad med Doris och clara till en lekpark.

Clara gick med Doris, det gick riktigt bra. Till och med Doris tyckte att det var varmt!

Sen gick vi till mamma och pappa och ritade lite med gayukritor och tittade när pappa bytte däck på Renaulten och den fick även en tvätt av Clara.

Pappa byter däck..

..och Clara polerar! :)

Nu kan jag verkligen känna att jag gjort rätt som flyttat upp igen, vet inte varför jag skulle härifrån. Vem vill inte vara nära det här:

Underbart vackert!

Gränsen

Är uppe i gränsen nu, varit här sen i onsdags. Har varit sådär väder, idag är det mulet så vi fnuderar lie på vad vi ska göra. Blir kanske att gå upp på spat här uppe på hotellet och basta och bubbla lite bubbelpool. Har jäkkla värk i mina leder så kan kanske vara bra med en bastu. Har märkt att det blir värre i lederna när jag dricker alkohol, man kanske skulle ta det lugnt fram över?

Imorgon fm åker jag till Kiruna, och på söndag drar jag till Luleå. Börjar jobba på måndag, ska bli skoj!

I Kiruna igen

Nu har jag varit i Kiruna ungefär en halv dag. Känns väl bra.

Imorgon åker jag till riksgränsen över natten, ska träffa Clara och hoppas på fint väder så man får vara ute lite. Just nu sitter jag och dricker kokhett te, har jätte ont i halsen. Så där ont så man inte ens vill prata för det gör så ont. Vill inte bli sjuk igen, och verkligen inte eftersom jag börjar jobba nästa vecka. Myser med Doris här bredvid mig också, hon är kelsjuk. Och det är väl kanske jag också nu när inte Andreas är här.

Imorgon måste jag ta mig till biblioteket en sväng så jag kan skriva klart referensuppgiften, sista skoluppgiften för min del. Eller sista uppgiften på detta program. Känns skönt.

Förresten, Emelie var så söt imorse. Klockan typ tjugo över åtta ringer det på dörren. Tänkte "vad fan". Men öppnade dörren och där stod Emelie med en supersöt nalle. "Tänkte du kunde behöva nåt att krama när du saknar Andreas där uppe, och kanske kommer ihåg mig också" Eller nåt liknande sa hon, Så söt, jag kommer sakna dig vännen. Du var väl en av få positiva saker där nere! Stor kram till dig!

Det är helt ljust ute ännu, konstigt när man är van vid att det är mörkt vid den här tiden.

På arlanda och inväntar flyg till Kiruna

Sitter på Arlanda nu, landade för en liten stund sedan med Kalmarflyget och nu får jag vänta till 13.10 innan planet till Kiruna lyfter. Kanske mitt lock i höger öra hinner försvinna tills dess. Vette tusan när jag senast hade lock i örat när jag flög. Kan väl kanske bero på att trumhinnorna var lite svullna odag efter lite gråt igår. Gjorde jäkligt ont i höger öra när vi landande. Usch, inge kul.


Nåväl snart i Kiruna, här på arlanda är det ju inte jätte skoj att hänga. Åt precis en macka som var sådär god, men den kostade fan 59 spänn, tyckte jag var svindyrt. Men allt är väl dyrt i matväg här på Arlanda.

Solen skiner och det är sommar här iaf, verkar som att det är riktigt skitväder hemma i Kiruna så det är ju lite trist. Men ska bli skönt och få komma hem och pussa på Doris. Saknar henne.

Saknar Andreas också, men honom får jag sakna i några veckor till. Får väl sysellsätta mig med jobb de närmsta veckorna så jag inte tänker så mycket på honom.

Packa för norr!

Varför går helgerna alltid så himla fort? Vi som inte ens gjort något speciellt i helgen.
Nåväl, haft det mysigt med min älskling iallafall, åker ju upp till Kiruna på tisdag så vet inte när vi ses igen. Förhoppningsvis i början av juni nångång, 8 juni har vi ju varit tillsammans i ett år så det vill man ju gärna fira tillsammans. Tänkte att vi skulle ses i stockholm och ha det trevligt en helg, vet dock inte vilken helg än.

Måste börja packa min resväska också, svårt att packa för en hel sommar när man bara har en resväska att packa. Får väl ta med det nödvändigaste och sen köpa det jag behöver helt enkelt. Tänkte även packa ner mina kläder och sånt i kartonger så det blir enkelt sen när jag ska ha upp de lådorna också.
Skickat lite förfrågningar till flyttfirmor här i kalmar över prisförslag, ifall Andreas får förflyttning så är det några möbler vi ska ha upp och enklast är ju att få upp det med flyttfirma.

Nej, nu lite till kaffe och sen dax att börja packa.

Avskedspresent från klassen

Glömde att visa vad jag fick av klassen som avskedspresent, jätte gulligt. Absolut inget jag hade förväntat mig.


En jätte fin korg, som innehöll detta:

En mugg, vin, kalmar kaffe, te "vårkänslor" och chokladpraliner.
Plus en massa godis och toy i botten.


Jätte söt present!

Vackert

Titta vilken underbar himmel det är ute nu!


Lyckad sushikväll

Igår var det avslutningsfest för klassen eftersom jag beger mig norrut nästa vecka. Jag, Emelie, Cissi, Andreas och Ola fixade med sushi innan alla andra kom. Gjorde väl ca 160 nori rullar och ca 60 riskuddar. Massor med sushi med andra ord.
Var nästan hela klassen som var här igår, några en stund andra flera timmar. Vi hade riktigt trevligt, drack lite vin och åt en massa sushi :) Men fast vi åt en massa sushi igår så var det hur mycket som helst kvar idag, så jag tog med mig lite till biblan så fick de i klassen som var där äta de om de ville. Annars slängs det bara, för jag var inte sugen på sushi idag.
Lite av sushin

Sjunger lite singstar



Hmm..


Har vart duktiga och varit och pluggat på bibland också. Jag och Andreas gick dit vid elva och gick inte hem fören vid fyra. Så fick lite gjort det var skönt.

Imorgon är det redovisning av verksamhetsbesöken och sen är det helg! Vi ska förmodligen fara till Ölands zoo på lördag, om det inte är skitväder förstås.

Sushi kväll!

Då är förberedelserna i full gång iför kvällens sushi.

Städat hela morgonen, tillsammans med älsklingen. Och kökat färdigt riset, Emelie skulle också koka lite ris så jag hoppas att det räcker för jag har kokat 2000g och Emelie kokar ungefär 800g. Så nästan 3 kg ris. Fast det går väldigt mycket ris till sushi.

Massor med lax, och lite crabsticks
Massor med ris

Vädret är väldigt skiftande idag, lite sol ibland och för en stund sen var det svarta moln på himlen.

Har även hunnit vara och skriva ut våra verksamhets posters med Elin och de blev väldigt lyckade! Riktigt snygga faktiskt!

Nej, nu äta lite lunch och sen fortsätta med lite förberedelser så det går smidigt ikväll.

Produktiv dag!

Det känns som att det har varit en rätt så produktiv dag idag. Började med att man steg upp vid halv nio för att en timme senare bege sig till friskis och svettis. Där var det spinning med klassen en timme, plus lite föreläsning om cykling. Jag har alltid hatat spinning, men idag var första gången jag testade på pulsspinnig, alltså spinning med pulsklockor på väggen så man hela tiden kan hålla reda på vilken puls man har. Så det var mycket trevligare idag än tidigare upplevelser. Försökte ligga på 80-90% av min maxpuls hela tiden, förutom i de lugna delarna när pulsen skulle ner.

Sen satte sig jag, mimmi och elin och gjorde klart vårat arbete. Analys på verksamhetsbesöken, så nu återstår bara att skriva ut postrarna och skriva en referenslista. Känns jäkligt skönt. M
Mötte sen upp Andreas på maxi och sen gick vi hem och fixade mat. Blev kassler och spenat gratäng. Var riktigt gott, så det blir det absolut att göra fler gånger.

Har även hunnit med att handla klart allting till sushi kvällen hemma hos oss imorgon, så imorgon återstår bara städning av lägenheten och en massa sushi fixande.

Dax för sängen nu känner jag.

Kontraster!

Kom precis hem från skolan, suttit fram tills för ungefär en halvtimme sedan med vårat grupparbete. Nu fick vi gjort de två sista postrarna och det känns jäkligt skönt. Ska bara skriva en analys imorgon och sen är vi klara med det och kan redovisa på fredag.

Är ett jättefint träd precis utanför våra lektionssalar, så jag tog en bild och skickade till mamma. Denna skickade jag:


Och denna fick jag tillbaka av mamma:


Lite kontraster kanske :) Men trots snön som fortfarande är kvar hemma så längtar jag hem!

1 maj

1 maj, herregud vad fort tiden går. Om ungefär två veckor börjar jag jobba uppe i Luleå och då har jag bott nästan ett år redan här nere i Kalmar. Tiden har gått riktigt fort, även om det ibland känts som att tiden krupit fram. Ska bli riktigt dejligt att åka upp till norr igen, har saknat det något fruktansvärt mycket.

Är nere i Karlskrona nu, hos svärföräldrarna. Igår var det en lugn valborg, grillade och bara tog det lugnt. Tror vi gick och la oss strax innan elva. Jag var sjukt trött, sovit skitdåligt hela veckan. Bara legat och tänkt och funderat på framtiden, inte kunnat somna på kvällarna. Och sen drömt mardrömmar när jag väl somnat. Så det var skönt att sova en hel natt utan mardrömmar.

Nu ska vi snart in till Karlskrona och handla lite, sen ska jag, Andreas och hans mamma ut och äta ikväll. Ronny har blivit sjuk så han skulle stanna hemma.

Har bara tre dagar kvar i skolan nu innan jag slutar. Så på onsdag ska jag ha lite sushi kväll för klassen, som en slags avslutning. Tacka för mig. Ska bli trevligt, verkar som att nästan alla i klassen kommer.

Är riktigt fint väder här nere idag, soligt och varmt. Kommer väl bli lite konstigt att komma hem till snön sen :) Fast det gör mig inget, jag vet ju att snön har börjat smälta där uppe nu och då går det rätt fort tills det är grönt där också.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!