Annandags middag med familj och släkt

Proppmätt. Har precis ätit annandags middag med familjen, Ambi och Mats och moster och Janne. Det var väldigt gott, har längtat efter mammas köttbullar länge!:)

Idag har det annars varit en lugn dag, har inte alls varit bakis från igår. Men då vart det ju en väldigt lugn kväll igår också. Inge krogen utan bara en massa mys med mina vänner. Var riktigt kul och träffa alla igen.

Jag och Linda

Världens bästa tjejor! :)


Snyggisarna Elin och Marillo :)


Jag och Doris pussas :) Godkväll mina vänner!

Juldagen=fest!

Idag är det juldagen, kanske egentligen en av årets mysigaste dagar. Kan man bara ta det lugtn, all julstress är borta och man kan "leka" med sina nya julklappar :) Jag invigde mitt nya underställ och min nya mössa idag på morgon promenaden med mamma, Therese, Ria och Malou. Doris fick sig en kortare promenad sen eftersom hon fryser om tassarna direkt.

Ria och Malou busar i snön

Vi gick förbi stallet också på våran promenad, ville ju klappa lite på creme. Det måste man ju göra varje gång man är upp till Kiruna. Nog för att det har kommit så mycket nya hästar så man vet ju inte ens namnen på hälften längre, men trogna lilla creme hon står kvar på sin plats. :)


Datorn vill inte samarbeta och vända bilden så nu får den vara fel väg.

Nu ska jag iaf hoppa in i duschen och sen ska jag fixa mig och gå ner till Inga, ska bli riktigt kul och träffa hela gänget ikväll. Får se om det blir utg¨ng eller om det bara blir att vi sitter hos inga-maria. Ska iaf ta med kameran och ta lite kort. Så uppdatering kommer nog imorgon.


Klappar och julmat i massor

Nu var julen slut för i år igen då. Ganska skönt när det är över. Men jag har haft en väldigt mysig dag, hos syster.
Tomten var väldigt snäll i år, fick mitt houdini underställ som jag hade önskat mig, tack mamma och pappa!
 Det är så fint, jag älskar det!

Sen fick jag lite pengar, presentkort, underkläder och en jätte fin kärleks"skylt".
 Den kommer passa perfekt i mitt och Andreas nya hem , där finns det massor mer kärlek!

Ätit en massa gott och myst med familjen.

Jag och Clara

Clara och alla klapparna
 Tomtemor

 Clara öppnar en av alla klappar

 Kirunas Hanna Montana :)


God jul!

God jul från ett snöigt Kiruna!!


Doris på julaftonsmorgon

Dan före dopparedan!

Godmorgon allihopa!
Väntar på Linda för nu ska vi in till stan och köpa de sista julklapparna.
Är -20, snöar lite lätt och vindstilla! Underbart!

Dan före dan före dopparedan

Då var man framme i Kiruna. Blev lite mer än en timme försenade i stockholm men det gjorde inte så mkt. Har hunnit vara på coop med mamma och varit förbi i syrrans och deras nya lägenhet, riktigt fräscht.
Nu väntar jag på att Linda ska höra av sig, ska väl kanske fara förbi s:et en sväng. Imorgon blir det stan och ahndla de sista klapparna. Har inte så mkt kvar som tur är.

Doris har hittat sin plats nu när jag kommit hem, i min resväska :)



Tentafrågor klara!

Äntligen har jag skrivit klart mina egna tentafrågor. Blev endast 12 sidor i storlek 10. Pust hur ska jag orka lära mig allt det. Inte räknat hur många frågor det är men det lär nog vara en hel del. Nåja, jag vet ju att frågor är det sättet jag lär mig bäst på. Sen får man läsa i böckerna också för att få ett sammanhang.
Var iaf till biblioteket här i Karlskrona för att skriva ut sidorna, och de tog 2kr(!) per ark, tyckte jag var svindyrt! Men men, ville ha de utskrivna så man kan plugga lite påväg upp med flyget imorgon.

Imorgon ja, då är det Kiruna!!! Ses då alla vänner, längtar!
Har förresten frostat av älsklingens frys idag också, och det tog tid kan jag säga för det var rena rama norrland där inne. Pust och stånk.
Nu blir det lite korvsoppa som jag gjorde igår, och den blev riktigt god faktiskt :) Sen kanske dax och packa väskan inför Kiruna.
 
1 dag... :))



IVP i skogen

Ja lite sammanfattning av IVP´s övernattning kanske. Samlades klockan 14.00 i torsdags för att göra lite tester, bland annat mäta fettprocent och biologisk ålder och sånt. Sen fick vi kolla styrkan i höger resp. vänster arm och göra ett Iq test :)
Sen satte vi oss på bussen vid fyra och åkte ut i skogen, sen väntade ungefär 1 mils vandring till platsen som vi skulle slå upp tältet på, lite mat på det och sen ut och stå en kvart i mörkret ensam och reflektera lite. Efter det skulle vi byta tält med andra delen av klassen så då fick vi gå typ en halvtimme med packningen igen, vila lite ca en timme och sen ut och göra egna "pannlampor", av en colaburk och ett stearinljus. Byte av tält igen och sen en timmes rast igen. Klockan 02.00 skulle vi möta upp andra delen av klassen och fixa till lite käk, blev inte så mycket att äta där utan vi alla ville nog hellre använda tiden till halv fem att sova lite, blev väl kanske att man hann somna 40 min eller nåt sånt. Sen väntade tältbyte (igen!) och sen väckning halv sju. Nedtagning av tältet och sen milens vandring tillbaka till bussen. Man var ganska slut i kroppen och huvudet innan man var framme vid bussen. På bussen fick vi inte sova eftersom tester skulle göras när vi var tillbaka i klassrummet. Så väl i klassrummet gjordes samma tester igen och det kunde väl konstateras att man blir mer korkad av att inte äta och inte sova. Det som jag såg skillnad i på mig var att jag blev svagare i armarna och att jag hade gått ner 1,5% av min kroppsfetthalt.
Snodde lite bilder från Putte.

Petra, jag och Emelie (min grupp för tillfället)

Vi väntar på instruktioner, klockan är väl typ 22.


Några i klassen på väg tillbaka till bussen på fredag morgon.


Tillbaka i klassrummet, Sandra är lite trött :)


Idag blir det en massa lördagmys. Ska ut till Aspö där vi ska basta, äta god middag och kanske åka pulka på kvällen. :) Imorgon ska jag plugga och börja städa lite här hos älsklingen( är ju snart dax för flytt).
På tisdag åker jag hem!!!! Jag längtar så himla mycket nu! Saknar alla massor!

4 dagar kvar...


Labbrapporten klar!!

Nu är även labbrapporten klar, jaaaa!!!! Så jäkla skönt. Satt med den i fem timmar idag, så det känns verkligen asskönt att den är gjord och klar.
Imorgon ska vi på hajk med klassen, ska bli skoj. Fysiologisk respons på stress ute i skogen med övernattning det är vad de kallar det. Vi ska tydligen äta väldigt lite och kanppt sova något och sen ska vi labba lite på det och se hur kroppen reagerar. Hehe, älsklingen vet ju hur jag blir när jag blir hungrig men förhoppingsvis så blir jag inte så när jag är med klassen. Hehe. :)

På fredag blir det nog jullov för mig, har föreläsningar måndag och tisdag nästa vecka också men på tisdag åker jag hem och det känns onödigt och åka fram och tillbaka till Kalmar på måndag för typ 2 timmar. Men jag får se hur jag gör. Behöver plugga också, så kanske använder måndagen till plugg.

Längtar hem , men snart kommer jag!!! :)

6 dagar kvar...


Observationsrapporten klar!!!!

Färdiga med observationsrapporten blev vi idag!! Yeeyy! Satt till typ halv sex men nu är den färdig, och det känns så jäkla skönt! Nu behöver vi bara ses efter jul för att förbereda redovisningen till den sen. 
Imorgon ska vi göra labrapporten så den också blir klar innan jul. Mucho skönt!
Ritade riktigt söta ryttare/hästar idag till våran observation :)
Värsta konstnären ;)

Observationsrapport- Check!

Hade simning idag och det hände en rätt läskig incident, en tjej från en annan klass (nian eller nåt) svimmade i vattnet från bassängkanten. Som tur var så såg hennes lärare det snabbt och hoppade i bassängen blixtsnabbt och livräddade upp henne. La henne i framstupa sidoläge och fick kontakt. Sen efter en stund fick hon någon slags chock så hon började hyperventliera, skaka och skrika. Riktigt läskigt, ambulansen kom iaf så hon fick åka till sjukan. Hoppas det gick bra tillslut.

Imorgon nutritionsföreläsning klockan nio så nu är det dax att sova. Godnatt och njut nu av mina "vackra" hästar och ryttare! ;)


Hemlängtan

Nu vill jag hem till Kiruna, känner att jag behöver lite julledigt. Inte för att det blir så mkt ledigt med alla uppgifter och allt pluggande som jag behöver göra under lovet. Men ska bli så skönt och få lite riktig vinter och umgås med familjen.

Jag saknar er massor, ingen nämnd ingen glömd!
Snart ses vi!!

8 dagar kvar... imorgon 7.


Lördag 12/12

Idag har varit en riktigt rolig dag! Började med ett besök utanför Rödeby hos Andreas gamla jobbarkompis, där jag fick rida!! :) Yeey vad kul det var.
Atla hette hon, och var en söt liten islänning. Det var riktigt kul och rida! Saknar det verkligen, förhoppningsvis blir det att börja rida nästa år. Har fått en massa svar på min annons på blocket, och det är väl en som känns mer aktuell än de andra. Det är en D-ponny på 12 år som jag får rida gratis minst 3 ggr i veckan. Egentligen vill jag ju inte rida en ponny, men fick en filmsnutt på den och den såg riktigt trevlig ut.
Alla halvblod som finns står så långt utanför stan och det är så svårt när man inte har bil. Kommer bara bli jobbigt att ta sig ut till stallet då.
Fick en annons från en tjej som hade ett halvblod med bra stam som tävlat 1.20 hoppning och gått 5-årschampionatet som 5-åring men den står nästan 4 mil utanför Kalmar så det var ju jäkligt synd för annars skrev hon att jag så småningom även skulle fått både träna och tävla om intresse fanns. Hon kunde själv inte rida pga en skada och ville inte sälja hästen. Hade den bara stått närmare stan så hade jag ju utan tvekan gett den en chans.
Men det lutar nog mest åt att jag iaf ska åka och provrida ponnyn så får man se, känner ju att jag vill hålla igång ridningen, men det får inte bli för dyrt.

Har julshoppat lite idag också, så nu finns det lite klappar under granen.

Vi gjorde jätte mumsig middag idag, theryaki kyckling med wokgrönsaker och äggnudlar. MUMS!


Min kära älskling försöker även hitta en ny husse/matte till lilla Toodie eftersom vi inte kan ha kvar henne när vi flyttar ihop. Jag kommer ta med mig Doris ner och hon går inte ihop med hundar. Så om det är någon som läser här eller känner nån som kanske funderat på att skaffa katt så hör av er!
Hon är en kelen katt som varit innekatt hela livet, är steriliserad och vaccinerad.



10 dagar kvar!!




Nedräkning

Pust vilken jobbig vecka det varit i skolan denna vecka. Heldagar hela veckan så inte varit hemma före fem en enda dag. Igår hade vi laboration och skulle kolla efter ledband och muskler och sånt på eftermiddagen. Och idag har vi suttit med våran observationsrapport från 12- 16.30 ungefär. Så man var ganska slut i huvudet efter det.
Nu känns det som att det börjar närma sig jul och hemfärd. "Endast" 12 dagar kvar. Shit vad jag längtar nu!

Nedräkning!
1 December
2 December
3 December
4 December
5 December
6 December
7 December
8 December
9 December
10 December
11 December- Rörelselära/Skridskor, Till Kna
12 December- Kna
13 December- Kna (3:dje advent, Lucia)
14 December- Rörelselära/simning, skriva rapport
15 December- Rörelselära/simning, skriva rapport
16 December- Rörelselära/simning, skriva rapport
17 December- Övernattning i skogen/labtester
18 December- Labtester, till Kna
19 December- Kna
20 December- Kna
21 December- Föreläsning
22 December = HEMFÄRD TILL KIRUNA!!

Ullared

Jag är alldeles trött i kroppen från igår.
Vi for till Växjö i fredags kväll och sov över hos Andreas bror, sen bar det av till Ullared på lördag morgon, notera steg upp 05.15 på en lördag för att åka till Ullared. Haha, det kändes tungt när kloickan ringde eftersom vi somnade typ ett eller nått efter en massa skratt attacker :)
Men vi var väl framme i Ullared efter åtta nångång och det var redan fullt på parkeringen, hade iaf tur så vi slapp köa in. Shit vad grejer det fanns och herregud vad mycket folk!
Men riktigt kul var det, jag och Andreas handlade en massa saker till nya lägenheten, dess mer julklappar köpte jag inte, lite till Clara och en liten klapp till Wilmer. Men det fanns verkligen allt där! Och allt är billigt, kommer åka dit fler gånger, fyndat en hel del till nya läggan. Roligt med fina grejer till billig peng!

Igår kom vi hem vid sju tiden, var inne på Ullared i typ 6 timmar så benen och resten av kroppen var riktigt slut. Jag satte mig iaf ner och slog in de julklapparna som jag och Andreas hade köpt eftersom jag tycker det är riktigt kul och slå in julklappar :) Så fick lite julkänsla. Andreas köpte Alberts och Herbets jul så vi kollade fem avsnitt av det också, eftersom det var femte december igår. Idag kollade vi 6:de avsnittet, tacka vet jag julkalendrarna som fanns förr :)

Köpte förresten Mountain Horse chaps för 99 kr(!!). Såna som jag velat ha, fast fanns bara körsbärsbruna där, hade egentligen velat ha svarta. Men varför ska man alltid ha allt i svart? Och med det priset kunde jag inte låta bli! :)

Litet urval av det vi köpte:
Träningstoppar/byxor
Badrumsgrejer
Handdukar
Plastpåsar/Bakplåtspapper (ett måste där):)
Tvättmedel och andra förbrukningsvaror
Spel
Några julkappar
Fotoalbum, anteckningsblock, pennor
Grillbestick
Tallrikar, glas
Termos
Ljus
Vinäger/Olja set
Vinkaraff
Hundbajspåsar (massor) :)

Plus massor med annat, hade väl 6 påsar när vi åkte hem.

16 dagar kvar...






Julkänsla, men vart är snön?!

Idag känns det som att jag haft en produktiv dag, trots att jag mått lite sådär.
Har pluggat i flera timmar, lyckats skriva frågor rörande hela rörelseläran så det känns skönt, kan man börja nöta in det lite. Sen har vi julpyntat här hemma hos älsklingen, känns som man äntligen har börjat få lite julkänsla. Satte på julsånger med Peter Jöback också så det blev riktigt mysigt. :)
Nu har jag lagat mammas fetaostfyllda älgbiffar till de gjorde jag rotfrukter i ugn och det blev gott. Tyvärr har jag en sån där dag som jag inte är särskillt hungrig på. Men försöker trycka i mig lite mat ändå.

Så här mysigt blev det.







Middagen- Fetaostfyllda älgfärsbiffar med rotfrukter i ugn och lingonsylt

19 dagar kvar...





Doris och julbocken :)

Fick en söt bild av mamma idag. Doris ligger och stirrar ut julbocken, hehe undrar hur länge den får leva. Kanske ända till julafton :)



21 dagar kvar... LÄNGTAR HEM!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!