Hemma i Kiruna

Jag är hemma och trivs som fisken i vattnet.
Har varit på stan med mamma idag och fyndat ett underställ, igår fyndade jag också ett underställ. Så jag har fyndat två undetställ till ett pris på 269 kr sammanlagt! :)
Har även beställt en ryggsäck på 50L som jag skickat hem till Kalmar.


Doris sitter i köket med mig och mamma :)

Fullsmäckad vecka!

Så här ser anslagstavlan för nästa vecka!


Kiruna imorgon!!

Åh vad underbart. Idag är en riktigt bra dag, för imorgon åker jag hem till Kiruna! Fy fasen vad jag längtar!
Bad mamma att de skulle ta med Doris till flygplatsen när de hämtar mig, saknar henne så fruktansvärt mycket, det är sjukt vad man kan sakna ett djur.

Idag tog jag och Andreas en morgonpromenad en timme ungefär innan frukost. Var riktigt behagligt väder att promenera i. Är väl ungtefär 8-9 plusgrader här nere nu.
Älsklingen åker snart till Karlskrona. Hatar att vara ensam söndagar, det är nog den deppigaste dagen att vara ensam på. Men iofs så lär jag väl lägga mig tidigt ikväll så det snart är imorgon! :)


SNART!


Grattis gullunge!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Claras födelsedag. HURRA, HURRA, HURRA!!

Hoppas du har en helt underbar födelsedag i Thailand vännen! Älskar dig!

Snart ses vi och i år får jag fira dig på riktigt i Kiruna, längtar tills vi ses!





Tiden går så fort, kommer ihåg det som igår när du var liten och nyfödd!



Varm dag!

Idag har det varit helt fantastiskt väder ute. När jag och Emelie gick till skolan vid nio imorse så visade temperaturen i solen 21 grader! Ja riktigt så varmt var det väl inte i luften, men riktigt skönt har det varit ute iaf. Jag och älsklingen var in till stan och köpte present till Clara och passade på att ta en glass i solen, kunde till och med sitta i t-shirt i solen. Men vi köpte Magnums nya glass, Magnus Gold. Den var inte god, alldeles för söt. Blev rätt besviken eftersom jag var väldigt sugen på glass.

Ikväll blir det att göra en pannkaka och sen måste jag nog ta ett glas rött också, känner mig riktigt sugen på det. Imorgon ska jag nog gå och rida Dandy en sväng. Är riktigt sugen på det. Och på måndag åker jag hem!!! Äntligen, längtar!


Fortfarande 10 grader ute, och nu ligger inte ens solen på längre.


Fluga på fönstret, säkert vårtecken eller?

Torsdag, snart helg igen.

Torsdag idag, snart helg. Igen kanske man ska säga, tycker dagarna går så fort nu. Väldigt bra iofs, eftersom jag åker till Kiruna på måndag. Dokc kommer veckan där också gå jätte fort. Men men, snart upp igen och sommarjobba, det ser jag fram emot. Ska bara hitta boende i Luleå också.

Blev klar med hemtentan idag, inte skickat in den än, ska vänta till slutet av helgen ifall jag kommer på något mer att skriva eller vill ändra något.

Senare idag ska jag möta mimmi och elin på friskis, vi ska göra en intervju där med chefen. Inte så jätte kul men måste göras.

Regn, mysigt eller deppigt?

Tittar ut genom fönstret och regner öser ner ute. Vattnet rinnner längs fönstrena, känns väldigt deprimerande. Egentligen brukar jag tycka att det är ganska rogivande med regn, speciellt när man bara kan sitta inne och titta på regnet, med en kopp te i handen och mysa ner sig under en filt gärna med trevligt sällskap. Men sen jag flyttade ner hit så hittar jag inte det fina i något längre, allt känns bara grått och trist. Inte ens en solig dag känner jag mig på topp. Är det verkligen så här det ska behöva vara? Nej det är det inte, jag vet att jag egentligen är en väldigt glad person och frågar man mina nära vänner så är jag säker på att de håller med mig. Här nere tror jag att de flesta har fått bilden av mig att vara en ganska deppig människa. Så vill jag att det ska vara....



6 dagar kvar...


2010

Har inte haft allt för mycket för mig idag, skulle haft tvättstuga men bokade om den eftersom jag ändå kommer behöva tvätta i helg innan jag far till Kiruna. Var inte så himla mycket tvätt heller så det får vänta.
Så haft en hel del tid att fundera över livet, ch kommit på några saker som jag ska försöka avverka innan 2010 är slut:

* Komma in på en ny utbildning och flytta upp till norr igen (förhoppningsvis)
* Tatuera mig (om jag törs)
* Resa utomlands med älsklingen
* Komma igång med ridningen igen
* Få fason på Doris hundaggresioner

Känns bra att ha lite mål med året, även om jag kanske inte kommer avverka alla detta året, nu pratar jag väl främst om tatueringen. Men jag vill så gärna tatuera mig! Vi får se hur det blir!

Snart hemma i Kiruna!

Tillbaka i Kalmar igen. Lika tråkigt som vanligt, det är verkligen skönt att vara hos svärföräldrarna några dagar. Komma bort från Kalmar.

Idag har jag nog tvättstuga, annars blir det inte att göra nåt speciellt. Börja skriva lite på hemtentan kanske. Har tänkt att jag ska ha den klar och inskickad innan jag åker till Kiruna. Nu är det bara EN vecka kvar. Nästa måndag åker jag hem! Fan vad jag längtar!!!

Saknar Doris så himla mycket, är tre månader sen jag träffade henne senast, min älskling!

Förbjud ordet kamphund istället.

Läste nyss en artikel på expressens hemsida. Det har kommit förslag i Danmark om att förbjuda 13 hundraser, eller de vill kalla det förbjuda kamphundar.
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1923530/danmark-vill-forbjuda-13-hundraser
Åh, jag hatar det där ordet! Varför kan inte folk sluta använda det? Kanske vi ska börja kalla vissa raser av människor för kampmänniskor, bara för att de fått ett vapen i handen när de var 3 år gamla?

Tycker att åtminstonde folk som kan något om hundar kan gå in här och agera, förklara att det absolut inte är hundarnas fel!! Sätt förbjud på vissa människor att inneha hund istället. Sätt hårdare regler på hunduppfödare, ansvaret ligger hos uppfödaren i första hand att se till att hunden inte hamnar hos någon som kommer att använda den i kamp. Alltså en kamphund är en hund som man använder i kamp och det behöver inte alls vara en pitbull eller en amstaff, det kan lika väl vara en kamphundsfight mellan två labradorer som har behandlats illa!

Jag blir så less, och ja jag är ägare till en amstaff men jag skulle aldrig kunna kalla henne för en kamphund för hon är lika fin som familjens golden retriver. Lika snäll med hela familjen som våran golden. Så ska folk aldrig inse att det inte är hundarnas fel att de blir aggresiva?!

Varför är det bara hundatackerna med vissa hundraser som framställs i media, står aldrig om labradorer som huggit familjens barn, men jag kan lova er att det förekommer nästintill lika ofta om så inte ännu mer ofta! Och alla jäkla små skithundar, varför ska det vara okej för de att slita i kopplet och skälla som vilken borstspindel som helst, fattar inte ni som äger dessa hundar att era små loppor faktiskt triggar igång de stora hundarna. De ber om att få bli huggna i nacken. Och vem vinner fighten mellan en aggresiv bishon frisé och en amstaff, jo självklart amstaffen för att den är större.

Ni som aldrig träffat en amstaff eller en pitbull eller någon liknande ras se till att träffa en, jag lovar att ni kommer ändra uppfattning helt om rasen sen! Jag hade själv fördomar mot den innan jag träffade min före detta kille och fick träffa Diva som är en amstaff. De är underbara!


En livsfarlig sk. kamphund som vilar i solen.

Överraskad!

Idag blev jag väldigt överraskad när Emelie kom förbi. Hon hade köpt en vinflaska och ett påskägg till mig för att jag vart så nere på sistone. Tyckte det var så otroligt gulligt och jag blev jätte glad! Finns människor som bryr sig om en här nere också, även om de är få :) Tack Emelie!




13 dagar kvar!

Bakisdag

Idag är en riktigt seg söndag. Hade inflyttningsfest igår och det känns i kroppen kan jag säga. Tur man inte festar så ofta längre. Känns att man inte är 20 nå mer :)
Men det var riktigt trevligt igår, fick lite fina inflyttningspresenter också. Lägger upp några bilder.





Laddar upp lite fler bilder imorgon, nu ska jag och älsklingen kolla en film.

Tur nån har vänner här nere.

Inatt var en väldigt lång natt med lite sömn. Haft sån jäkla värk i benen så jag inte kunnat sova. Blev ingen skola heller pga det, hade somnat på lektionen då. Så idag har jag bara tagit det lugnt och kollat på animal rescue på animalplanet.

Imorgon har vi inflyttningsfest, ska bli skoj. Var ett bra tag sen jag festade nu. Som tur är så har Andreas fina vänner som kommer till Kalmar för att festa, för jag tycks ju inte ha några vänner här. Verkar inte som att någon från klassen kommer trots att jag informerat om festen för nästan två månader sedan. Känns tråkigt att man inser att man inte har några vänner, så som sagt. Tur att Andreas iaf har det. Annars hade det inte blivit mycket till fest. Det jäkliga är inte att folk inte har råd eller så, utan mina klasskompisar verkar välja en annan klasskompis fest. Men vad ska man göra, kan ju inte tvinga folk att komma. Bättre att de inte kommer än att de kommer bara för att.

Jag längtar väldigt mycket hem nu, "bara" 16 dagar kvar. Jag längtar så jag nästan dör.


pust och stön

Somnade en timme på soffan efter skolan, jag var så jäkla trött. Vet inte varför men ögonen gick nästan i kors.

Nu ska jag strax ut på en joggingrunda fast jag absolut inte känner för det, jag måste försöka motivera mig själv även om det inte är lätt. Blir inte direkt lyckligare av att ligga på soffan hela eftermiddagen.
Idag satt vi och diskuterade programmet jag, Elin och Petra och blir bara mer och mer uppenbart att jag inte vill fortsätta på det efter sommaren. Nåväl, allt löser sig väl. Åtminstonde vill man inbilla sig det.


Ensam...

Jag har inte känt mig så här ensam på väldigt länge. Saknar att ha Doris att komma hem till, hade varit väldigt skönt nu när Andreas är så mycket i Karlskrona.
Kan sätta mig in i hur det känns att inte ha några nära vänner. Jag saknar mina så fruktansvärt mycket! Med vänner känner man sig aldrig ensam.


Min bästa vän!

Vår i luften!

Nu är jag tillbaka, min dator har varit inne på lagning efter att den bara var död i onsdags morse. Var nån uppdatering som de behövde göra så nu har jag hämtat den igen.

Helgen var väldigt skön, vi var hos älsklingens föräldrar ute på Aspö. Vädret har varit underbart så har solat och bara myst hela helgen. Ätit gott och umgåtts, haft väldigt trevligt. Så himla skönt med vår i luften också, grillade korv ute i söndags och det var riktigt mysigt.

Nu måste jag fixa till nån lunch, är så himla hungrig. Magen skriker efter nåt att äta. Återkommer kanske senare, eller imorgon.

21 dagar kvar!

27 dagar...

Idag var det soligt, känns som det var väldigt länge sedan solen har velat visa sig. Känns som att mitt humör har känt ungefär som vädret har varit här nere. Var rätt skönt och ha svärföräldrarna på besök här i helgen, fick man lite annat att tänka på och göra.
Har iaf haft ett möte hela klassen idag och diskuterat hela situationen, så nu ska vi ta upp det med lärarna och sen se om det händer något.

Ligger och kollar 2 1/2 men nu, väntar på att Desperate Housewifes ska börja, säsongsstart idag klockan nio. Har ingen skola imorgon så har inte direkt någon panik i säng ikväll, lär bli att ligga och läsa lite, hypnotisören är spännande.

Idag fick jag ett vykort och ett brev på posten, vykortet var från mamma,pappa och Clara som hade skickat ett kort på lapporten. Och brevet var från Clara, hon hade ritat en teckning, såg ut som en regnbåge:) Alltid lika roligt och få brev och paket på posten även om det alltid blir lite känslosamt.

Saknar er där hemma! Om 27 dagar ses vi! LÄNGTAR!


...

Suck. De senaste dagarna har jag slagit sönder glas, tallrikar och andra saker. Eller inte slagit sönder, men tappat exempelvis. Idag fortsatte det. Öppnade fönstret lite för att vädra ut matosen, och såklart kommer det en hård vind så fönstret flyger upp och en lampa och en kruka far i golvet. KRAAAS säger det, jäkla skit.

Börjat en ny kurs på skolan idag också, känns inte heller någe bra. Usch, imorgon ska vi iaf samla hela klassen och prata om allt vi ska ta upp med lärarna, kan ju säga att jag inte är ensam om att vara missnöjd med programmet. Allt är så jäkla rörigt, lärarna verkar inte prata med varandra men ändå verkar flera av uppgifterna hänga ihop.

Ska iaf snart iväg med Emelie och dansa afrodans, Magda i klassen är ledarfe och de har gratisvecka den här veckan så vi tänkte att vi skulle testa.

Är 28 dagar kvar, sen är jag i norrland. LÄNGTAR!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!