Köket i stort sett klart....

Ännu mera inredning nu. Men har faktiskt målat bordet svart idag plus att jag gjorde en till vägghtext som ni ska få se :) Älskling har nästan målat klart sovrummet nu, två väggarn kvar som ska målas ett varv men färgen tog slut så måste köpa en liten burk imorgon.





Nu är det väl ganska fint? :)

Målar möbler och väggar...

Skönt med helg igen! Igår mös vi med morots och gurkstavar och dipp och såklart rött vin. Kollade nån film som gick på canal+, last change Harvey hette den och var helt okej.


Idag håller vi på och målar för fullt. Jag började måla köksbordet svart medans älsklingen håller på med väggarna i sovrummet.

Precis börjat..


Ett varv målat...


Det var ordet vi köpte igår och som älsklingen målade svart.

Köket har fått ett bord..

Fick vårat köksbord som vi fyndat på blocket idag. Betalade endast 450kr för det så jag tycker det är rätt fint för det priset. Blir lite konstigt när man inte kan ha en stol vid varje sida eftersom köket är rätt litet. Men det gör inte så mkt att man måste dra ut en av tilläggsskivorna.
Ska dessutom måla bordet svart imorgon så då blir det nog finare.

Blomman står bara tillfälligt på bordet just nu.

Köpte ordet "TRO" på village idag också som var grått från början men älskling målade det svart så nu står det på listen i hallen. Väldigt fint!

Sen har jag bokat resa hem till Kiruna över påsk idag också. Åker hem den 29 mars och sen tillbaka till Kalmar igen den 6 april. Så blir ungefär en vecka hemma. Längtar!

Cool!

Idag hämtade jag ut mina nya täckbyxor, de är LIMEGRÖNA! :) Färgglada ,men snygga!



Hallen renoverad

Nu är hallen i stort sett klar! Jag och älsklingen var och köpte lite smågrejer på ikea idag så hallen skulle bli färdig. Det enda som saknas nu är en väggtext som jag beställt och sen ska vi framkalla svart/vita bilder till ramarna. Det är jäkligt stor skillnad och är jätte nöjd med resultatet!


Egen fixad hatthylla.






Klarade båda tentorna!!!! :D

JAAAAAAA!!!! Klarade båda tentorna, känns så jäkla skönt!
Ingen omtenta, fan vad skönt!

Har iaf målat hallen tre varv nu så nu tror jag att det börjar vara färdigt!:) Målade spegeln också när jag ändå var igång, kan ju inte ha en björkspegel i hallen så den fick bli vit den också!
Så skönt att slippa se den pissgulöa färgenm som hallen hade innan.





Mycket bättre!

Seminarium

Snart dax att fixa till lite lunch innan det är dags att gå till skolan och ha seminarium. Har läst en massa artiklar om att toppa barn och varför idrotten är bra för barn som nu ska disskuteras i grupper om 8. Kan bli rätt bra disskusion i våran grupp tror jag, vi är ganska många som är duktiga på att prata :)

Sen ska jag och köpa målarfärg och börja måla ett varv i hallen, ska bli så skönt att få börja med det. Längtar mest till vardagsrummet ska göras eftersom det ser ut som fan! Men det får vänta några veckor då Andreas pappa ska tapetsera tre av väggarna åt oss.

Så hemskt ser vardagsrummet ut nu. Hur fan kan man måla en orange vägg?!

Vi kommer ha vitt i hela lägenheten och sen en fondvägg i v-rum och s-rum. Kommer bli fint tror jag.


Renovering

Kroppen känns lite mör efter dagens träning. Men det är skönt! Imorgon blir det nog också en sväng till gymmet om jag inte vaknar med världens träningsvärk.
Har spacklat hallen nyss och nu spacklar älsklingen sovrummet. Imorgon ska jag vara och köpa it målarfärg och kanske måla ett varv i hallen om jag hinner. Känner nu att det är dags att börja få det lite iordning här hemma. Har suttit och skissat på fondväggarna som ska vara i vardagsrummet och sovrummet och det kommer bli helt min egen design, det känns ganska kul. Klart att jag fått inspiration av andra och det är ju många som har liknande väggar, men det kommer inte vara nån färdig tapet som vi smäller upp utan motiven ska målas för hand!

Älsklingen spacklar i sovrummet


Shopping till nya lyan

Har haft besök av svärmor och svärfar från igår till idag, har varit mycket trevligt. Igår åt vi hemmgjord pizza och drack lite vin. Och idag har vi varit på IKEA och MODE varuhuset. Köpt köksstolar till köket idag och på fredag kommer vårat bord. Ska i veckan som kommer och köpa vit målarfärg också så vi kan börja fixa väggarna här hemma. Nu har vi bestämt hur vi ska ha det så det ska bli riktigt kul och komma igång. Tror det kommer bli riktigt snyggt när det är klart!
Igår var vi in på Röda korset och fyndade två jättefina pallar för 30kr(!).



Såna stolar köpte vi, tycker de är väldigt fina. Endast 149kr/styck på IKEA.


hmm.

Idag har jag varit på en 3 timmar lång föreläsning helt i onödan! Det enda Lena pratade om var idrottslärarnas synpunkter på deras utbildning och elevernas synpunkter på idrott och hälsa som ämne i skolan. Vad fan har det med våran utbildning att göra?! Börjar bli ganska less på att idrottlärarna nämns i 4/10 föreläsningar, jag ska inte bli nån jäkla lärare!

Men men, på vägen hem från skolan kilade jag in på giraffens konditori och köpte nåt mumsigt! Har varit sugen på det sen igår fm så nu unnade jag mig en bit.


Denna goding köpte jag! Mmm, riktigt gott, men får nog gå till gymmet imorgon :)

Lyx lunch? Knappast.

Så här rolig ser lunchen ut när man inte har så mkt mat att välja på hemma.

Rotfrukter och creme fraiche :)


Redo att gå till skolan nu.

Nostalgi

Kollade runt på gamla kort igår kväll när jag inte hade något att göra. Och kom fram till att jag verkligen saknar att bo i Luleå, kanske främst för att jag hade hela mitt liv där (Innan jag träffade Andreas). Nog för att min familj bor i Kiruna, men för mig är det nära mellan Kiruna-Luleå och man kan åka bara över en dag om man vill. Jag saknar verkligen mina vänner, nog för att jag lärt känna nya människor här, men vänner kan man aldrig ersätta.
Saknar att bara kunna fara över till Åsa, pussa lite på Wilmer och dricka kaffe och snacka massor med skit. Eller ta en ragg runt stan med Malin mitt i natten, egentligen bara för att. :) Och jag saknar Emelie och hennes tokiga liv som man aldrig har tråkigt med. Hästarna saknar jag enormt! Rida och gosa in sig hos hästarna.
Jag hoppas verkligen att livet här kan bli hälften så bra, för tror inte det kan bli lika bra, det blir iaf svårt.
Något som verkligen slog mig var att hade jag bott närmare Kiruna så hade det inte varit så bökigt att ta ner Doris hit, då hade hon kunnat åka upp de veckorna som jag skulle bort eller då jag verkligen behöver någon som kan ta hand om henne.
 
Jag och Emelie sommaren -08, årtiondets roligaste sommar!:)


Jag och Malin under samma sommar


Jag och Perl


Ny kurs, ny jacka

Idag började vi en ny kurs i skolan, idrottsvetenskap i samhället II. Eller det är en fortsättning på förra terminens första kurs så känns väl inte så jätte lockande. Men hade en ny lärare i den här kursen så hon verkar rätt bra. Fick även veta att vi inte skulle behöva komplettera observationsuppgiften, och det känns jäkligt skönt! Speciellt ifall det blir att man måste göra omtenta, då slipper man tänka på att komplettera den också.

Beställt en ny jacka idag, behöver väl egentligen inte en dunjacka i Kalmar nu men tänkte mer långsiktigt att man kan ha den till våren när man åker upp och när vi ska till Sälen med klassen. Sen håller ju en dunjacka flera år också.


Den rosa har jag beställt.
Måste köpa nya täckbyxor också, mina har jag haft i säkert 7 år så de börjar sjunga på sista versen.


Efter tentaröj/inflyttningsfest med 50-tals tema

Igår var en riktigt trevlig kväll hos Emelie. Var efter tentaröj och inflyttningsfest i ett med 50-tals tema. Hade väl inte nåt speciellt 50 tal och ha på mig men det fick bli en svart/vit randig klänning med skärp i midjan och diadem med rosett. Sen försökte jag fixa håret lite 50 tals inspirerat.






Fler bilder finns på facebook.

Börjar känna mig lite hemma här nere

För första gången sen jag flyttade ner hit börjar Kalmar kännas som mitt hem. Jag trivs rätt bra med mitt liv nu, det enda som saknas är Doris och hon är MYCKET saknad! Vill ta ner henne, men har ingen som kan ta hand om henne vecka 15, nån i Kalmar som kan det eller vet någon hundkunnig människa som kan ta hand om henne mån-fre vecka 15?
Hon är ganska komplicerad eftersom hon inte tycker om andra hundar så man måste vara hundkunnig.
Har dock ställt mig in på att jag nog inte kommer kunna ta ner henne än. :(

Men men, nu frukost med min älskling och sen till bolaget och handla dricka för ikväll. Sen ska vi förbi Friskis och svettis, teckna kort och kanske träna också.

Reafynd

Har varit och fyndat lite på Hansa city idag. På rean och sen en klänning på gina för mitt presentkort. Sen köpte älsklingen ett par skor till mig som jag så gärna har velat ha länge och nu var dom på rea. :) Fyndade en jöttefin klänning i guld/svart på HM för 50 kr :) Det kallar jag fynd!  Sen hade dom trosor för 20 kr på HM, massor med fina fanns det. :)


Imorgon är det 50tals fest hos Emelie, tror det blir den randiga klänningen med skärp i midjan och sen ska jag försöka att fixa till någon frisyren lite 50tal. Ska bli trevligt med fest och nåt annat att tänka på efter allt pluggande.

Tentan gjord.

Då var anatomi/Fysiologi och Rörelselära tentan gjord. Eller iaf gjord för första gången, sen om det blir omtenta det återstår och se. Men just nu känns det iaf skönt och slippa läsa om alla jäkla muskler och leder. Nervsystem och motorik. Det är jäkligt ingtressant, men när man läst flera dagar i sträck så blir det inte roligt längre. Till nästa tenta ska jag ha bättre framförhållning. 

Kan iaf alla muskel och skelett delar på latin nu :) Kan ju alltid vara bra att kunna. 
 
Har även lärt mig baksidans muskeldelar och skelettets delar på latin.

Nu dags för en välförtjänt vila!

Jäkla skit tenta!


Jag vill inte plugga, trodde jag började kunna det. Men så fick vi nya instuderingsfrågor på webben och nu kan jag ingenting!! BLÄ!

Clavicula, scapula, ossa carpalia...

Scapula, clavicula, ossa metatarsalia, m.brachialis osv.. osv... Är lite smått less på muskel och skelett delar på latin nu. Skulle vara så skönt och bara ligga och slöa framför tvn.
Den här veckan kommer bara handla om plugg, så det ska bli grymt skönt när det är över på torsdag. Har vi en tentafest med 50tals tema att se fram emot hos Emelie. Undrar bara vad man ska hitta på att ta på sig, 50 tals tema. Förslag är väldigt välkomna!

Saknar Doris tokigt mycket nu alltså, jag vet att jag egentligen skulle haft henne här nere nu så det är lite tråkigt när det inte blev så.. Nåja, jag ska väl vara tacksam att Doris har det bra hos mamma och pappa och jag är väldigt tacksam över att de tar hand om henne! TACK!

Andreas är i Karlskrona nu till på onsdag och det känns tomt här hemma, har redan hunnit vänja mig vid att bo med honom. Och jag tycker om det! :) Men den lilla slarven hade tagit med min datasladd imorse så han kom hit med den för några timnmar sen. Så tur och retur karlskrona-kalmar :) Jag tror dock inte att han kommer ta fel sladd igen. Haha.

Nu dax för lite plugg igen.


Uppdatering

Dags att uppdatera lite, tar en liten paus i pluggandet. Har hänt en hel del på sistone känns det som. Det största är nog att man blivit sambo igen, känns väldigt bra! :) Och vi har fått rätt bra ordning i lägenheten också. Varit på IKEA och handlat det mest nödvändiga, vi får ta det lite pö om pö eftersom vi båda är studenter och inte alltför rika.
Känns väl både bra och lite mindre bra och vara tillbaka i Kalmar. Det är rätt skönt och vara tillbaka i vardagen, men samtidigt så saknar jag redan familjen hemma i Kiruna. Kunde inte ta med Doris ner nu heller eftersom vi var tvugna att åka tåg ner. Vill verkligen ha ner henne, men nu vet jag inte om det går innan vecka 15. Vi ska till Sälen med klassen vecka 15 och Andreas har praktik i Karlskrona då och kommer vara tvungen att vara där nere då. Och hans mamma är rädd för hundar så är nog ingen bra ide att ha henne där den veckan heller. Men jag vill verkligen ha ner henne, känns inge roligt att hon är 170 mil från mig. Men jag har inte så mkt till val just nu.
Ska ladda upp lite bilder från julen uppe i Kiruna också, men gör det en annan dag.

På torsdag har vi tenta, i rörelselära och anatomi/fysiologi. Ska väl vara helt ärlig och säga att jag pluggat på tok för lite. Kommer tokplugga hela den här veckan och ska gå till biblioteket för då har jag inget annat att göra än att just plugga. När man sitter hemma finns det så mkt annat att göra, och speciellt nu när det finns massor att fixa här hemma i lägenheten.

Nu kolla sporten och sen en annan del av köping. Sen blir det nog lite plugg innan det är dags att sova.

Mkt nu!

Tillbaka i Kalmar, packar upp i nya lägenheten. Lovar att återkomma när jag har tid, just nu är det väldigt mycket! Tenta och flytt på samma gång är inte en bra kombination!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!