Julpyssel och värk

Jag är så himla trött och har varit det hela dagen. Tror inte det är så bra för kroppen att äta så mkt alvedon som jag gjort de senaste två dagarna.. Men vad ska man göra då man har ont?

Blev less på att bara sitta hemma och ha ont så åkte en snabbis in till stan och gick på Tiimari och apoteket. På tiimari köpte jag lite pysselgrejer för att fixa julkort, ska skicka några stycken i år.
Ett smakprov på några av dom:

Kanske får du ett julkort av mig i år :)

julmys

Sitter och äter en chokladtomte som jag fick av älsklingen förra veckan och dricker julmust, älskar verkligen juletider! Allt är så mysigt, ska nog slå på lite julmusik också! :) Så.. nu sjunger Peter Jöback "viskar en bön". Det enda som saknas nu är älsklingen och några julklappar att sitta och slå in. Jag älskar att slå in paket, det är så himla rogivande. Brukar försöka lägga ner lite extra tid på att de ska se fina ut och lite extra speciella än alla andra bland jultomtspapper och så.

Dock har jag sån jäkla ledvärk., haft hela förmiddagen, så nu sitter jag och skriver med fingervantar. Det är inte det lättaste. Törs inte ta någon mer värktablett, redan tagit flera stycken..


Tomt här hemma igen.

Ledsen att jag inte uppdaterat så mkt de senaste dagarna men det har varit fullt upp.

Nu är det tomt här hemma igen.. Tyvärr.. Usch, det är tråkigt. I helgen har det varit fullt hus här eftersom även mamma, pappa och Clara varit här. Haft väldigt trevligt.
I fredags fixade jag och Andreas tacos här hemma, så Ari och Anna-Greta kom också och åt här. Sen kollade vi idol och drack lite vin.
På lördag var det en sväng på stan på fm, kika lite julklappar och sen for vi och handlade på Maxi, mamma och pappa var snälla och fyllde min kyl och frys.
Pappa har även tapetserat bort den fula fondtapeten i vardagsrummet så nu är det helt vitt i vardagsrummet. Och hallen har han också tapetserat, vitt med en liten fond i svart/vitt. Blev jätte fint!
Här är han i full gång:



Väldigt mörk bild nu, men det är helt vitt och de nya hyllorna är provisoriskt placerade mot väggen.

Hallen nu, äntligen är den mönstrade tapeten borta.


Närbild:


Clarken spexar:


På lördag kväll var vi även ut och åt, på en nyöppnad restaurang här i Luleå. Karlssons kök och bar hette restaurangen, det var tyvärr bara vi där (tror inte så många vet om den ännu), men det var jätte god mat så kan varmt rekommendera den restaurangen!



Mera jul!

Sitter i fotöljen och dricker en kopp kaffe. Känns som man fått mycket utfört idag. Nu har jag julpyntat även i vardagsrummet, och det är väl i stort sett färdigpyntat, lite smått som ska fram sen till helgen. Tycker inte om när man har för mycket julpynt, tycker det är finare med lite grann. En massa tomtar i alla hörn 'är inte fint, men några tomtar måste man ju ha det hör ju till. :)

En liten sneakpeak på mitt pynt i vardagsrummet:



Måste även visa de fina ljuslyktorna som jag fick av Åsa för nån dag sedan, de är så fina!

Kanske inte den bästa bilden, men de är små prinsesskronor av metall.

Känns skönt att ha lite sällskap här hemma nu också, Andreas står och fixar sallad inför kvällens middag:

Tog en smygbild från vardagsrummet, där av den dåliga kvaliteten :)

Adventsljusstake

Nu har jag knåpat ihop årets adventsljusstake! Blev mkt nöjd!


Lite sneda siffror på bilden, men det har jag fixat till!:)

Nu dax för lite foder och sen iväg på hockey. Luleå måste vinna på djurgården!

Smygstar på julpyntning

Städade här hemma idag och då fick jag för mig att börja julpynta lite smått. Är ju egentligen i helgen man ska pynta enligt min tradition, helgen det är första advent. Men men.. jag pyntar lite hela veckan istället i år :)

Köksfönstret:

Väldigt mörk bild.

Hallen


Detta hänger i min gran i år:

Vita änglar

Vita fjärilar

Skidsäsongen är här!

Sitter och renskriver föreläsningarna i kommunalrätt och förvaltningsrätt och kollar samtidigt på världscupen i skidor på tv. Tycker det är underbart att skidsäsongen är här igen, längtar tills mina skidor kommer hit nästa helg. De är i Kiruna så mamma och pappa tar med sig de när de kommer nästa helg. Nu till veckan ska det ju ändå bli jättekallt så då är det inte så himla trevligt att åka skidor ändå.

Imorgon kommer Andreas hit, stannar till på söndag. Nästan en vecka. Känns som det var en evighet sen vi sågs senast, så ska bli skönt och se honom igen.. Distansen tär väldigt mycket på förhållandet, iallafall från min sida. Behöver få träffa honom och se om kärleken fortfarande är som den var när vi skildes åt sist. Det hoppas jag, och tror också.

Måste städa lite här hemma ikväll, nu när Malou är här igen så blir det lite mer hundhår kan man säga. Och när de busar hela tiden så bara flyger det hårtussar.

Blir inte mer att skriva nu, mina fingrar värker så ska ta en alvedon och kolla slutet av skidstafetten.

Buu!


Nej, det är inte halloween :)

Har bara lagt en mjukgörande ansiktsmask. Har så jäkla torr hud och tänkte iallafall testa detta. Får alltid torr hud på vintern, nån som har tips på bra produkter eller nån bra huskur för torrt ansikte? Tas tacksamt emot!

Spännande lördagsnöje, eller hur?:)

Friday alone

Fredag ensam.. börjar bli van.. tyvärr.

Eller helt ensam är jag inte Doris är här och Malou kom hit idag! Mina ögonstenar, tur man har dom iallafall. Egentligen kan man väl inte ha bättre sällskap, en hund frågar inte utan bara finns där!

Har precis varit ut med vovvarna och nu har Malou lagt sig för att sova och Doris spanar efter bovar.. eller nåt.

Rumpan ser rätt så musklad ut :)

Har varit till stallet idag också, blev en skrittur runt byn då jag känner att en förkylning hägrar och vill inte att den ska bryta ut. Det var dessutom rätt så kallt idag, -15 när jag for hemifrån så det var säkert lite kallare i Björsbyn.
Imorgon ska jag också till stallet, men då hoppas jag på att må lite bättre så man kan ta en runda på banan eller en tur ut i skogen.

Ska bara kolla utgången i idol, sen blir det nog faktiskt att sova. Känns inte så spännande att sitta uppe ensam ändå..

Och för er som frågat, det är rättsvetenskapligt program på Luleå tekniska universitet som jag pluggar just nu.

En bra dag för en gångs skull.

Imorse for jag och Åsa in till stan på skoj bara. Hade öppnat en ny inredningsbutik i shopping, tror den hette handplockat. Fick en jättefin present av Åsa därifrån. Två stycken ljushållare som ser ut som prinsesskronor. Har fått nåt dille på prinsesskronor, tycker det är så sött.
De hade jätte mycket fint i den nya butiken, och jag hade kunnat handla mycket fint där.
Sen hade bikbok 50% på allt idag, vilken tur att vi for in idag för jag hittade en superfin klänning som jag tänkt ha på mig på nyårsafton. Kanske även nån gång innan för den var så himla fin, blev alldeles kär i den. Kommer en bild kanske imorgon, nu är jag alldeles för lat för att fota och den fanns inte med på bikboks hemsida.
Tog en lunch på donken med Åsa innan vi for hem igen, inte speciellt gott men vi var hungriga. Fick tokont i magen sen, tror inte riktigt jag tål så fet mat längre..

Hade sen föreläsning mellan 13-14.30 som handlade om kommunalrätt. Inte direkt det roligaste området, men Gardelli är en väldigt bra lärare så det gör det enklare.

Hämtade sen upp Emelie efter föreläsningen så for vi ut till storheden, behövde handla hundmat och fyndade även vita änglar på Jysk för typ 4 kr styck. De ska jag hänga i julgranen sen.

Kom nyss in från en kvällspromenad med Åsa och Doris, idag är det lite mildare i luften och Doris behövde verkligen få göra av med lite energi. Så det var skönt både för mig och Doris..

Sammanfattningsvis har det varit en väldigt bra dag, inte en massa dötid framför datorn.

Hund?

Hej jag heter Doris och jag tror att jag är normal.



Försöker sitta som matte sitter :)

-3 kg, inte bra.

Hade en riktigt flummig "föreläsning" om rättsteori i skolan idag. Tror nästan att jag hade kunnat föreläsa om ämnet bättre än vad hon gjorde.
Var iallafall en kort föreläsning och sen fick vi sätta oss i grupper och skriva ett litet arbete som ska redovisas om några veckor. Min grupp valde sedvanerätt, lite svårt att skriva om men vi fick ihop det vi behövde ändå.

Jag hade verkligen velat vinna lite pengar, eller hitta ett extrajobb som skulle funka. Känner att det är tufft att leva på så stram budget som jag gör nu, det tär på både kroppen och humöret.
-3 kg senaste månaden är ingen bra siffra. Vill inte gå ner i vikt! Och ni som tänker, men ät då. Det gör jag, men det fastnar ingenstans. Så jag har själv dragit slutsatsen att min kropp får jobba så mkt för att hålla humöret på topp så all energi går till det.


Statsrätt

Idag är det riktigt mysigt vinterväder när man tittar ut genom fönstret. Det är ungefär -8 grader och solen skiner. Det är så himla tråkigt att Doris är så frusen av sig för hon vill inte gå längre än runt huset och sen börjar hon hoppa på tre ben och streta emot. Så blir inga långa härliga promenader i vädret idag inte.

Försöker läsa på lite om statsrätten nu när jag inte har nåt i skolan, för att få lite mer förståelse i det. Det går väl sådär, men den här kursen är iallafall roligare än förra.


Femte guldbollen!

Grattis Zlatan! Helt klart värd din femte guldboll!



Gjort om designen lite här på bloggen, jag är kass på allt vad det heter så därför blir det inget storslaget. Men kände att det var dax för lite nya färger.

Söndag 14/11

Doris har blivit en katt, eller hon verkar iallafall tro det. Hon till och med "promenerar" på kanten av soffan. :)


Här ligger hon uppe på soffkanten, bakom mig :)

Fick fint julpynt av mamma när de varit förbi IKEA i Örebro på vägen upp igen. Längtar tills man får julpynta nu! Älskar julen!!! :)

Idag har jag varit och ridit Callis, hon är så söt och jag trivs verkligen med henne!


Lördag på SSAB

Lördag idag då.. Eller lördagen är ju snart slut.

Tillbringat några timmar av dagen på SSAB, bjöd mina kära kollegor på lite fika. Brownie cupcakes med grädde och chokladhjärtan och även någon annan slags sockerkaka med glasyr på. De verkade gilla det :) Glömde fota det.
Fick även bekräftat av Lasse att jag har jobb nästa sommar, känns bra det!

Nu har jag precis slagit på Sex and the city 2, har inte sett den ännu. Och förlåt Åsa, jag vet att vi skulle se den tillsammans. Men fanns ingen annan film att hyra, jag kan se den igen med dig sen! :)


Jag kan inte säga det för ofta, men jag älskar min frisyr! :)

Sen tror jag att jag fått en katt, för en hund sitter väl inte på soffkanten och tittar ut, eller?

Herregud vilken hund man har..

Tråkfredag

Fredagsmys? Nja, knappast för mig.. Eller beror ju iofs på vad man kallar mys. Jag anser väl inte att en fredag ensam är särskillt mysigt. Kan tycka att det är väldigt skönt att vara ensam ibland, men inte jämt.

Jaja, Idol sänds ju från Luleå idag iallafall. Ska bli kul och se. Hade varit riktigt kul och vara på plats, men jag fick nöja mig med genrepet igår. Mer än så har man inte råd med.
Det var jätte roligt igår, men hade inte tackat nej till dagens direktsändning.
Igår var Jay och Elin bäst, Linnea och Minnah var inte långt bakom. Sämst var nog tyvärr Olle, men rock är nog inte riktigt hans bästa del.

Har förövrigt bakat hela fm idag, ska och hälsa på SSAB kollegorna imorgon hade jag tänkt. Så man kan ju inte komma tomhänt.

Idol genrep

Precis hemkommen från Arcus hallen. Varit och kollat IDOLs genrep med Emelie och Ulrika. Det var faktiskt riktigt roligt, alla skämt som sas som förmodligen inte kommer imorgon var nog det bästa.
Alla var väldigt bra i rocktema och bra låtar hade valts. Men bäst var nog Jay, kanske inte så otippat heller.
Hade bara min mobil kamera, önskar att jag hade haft en bättre men tyvärr. Skulle velat köpa en men pengar finns inte just nu.  Bilderna blev väldigt kassa, men lägger in någon iallafall.


Peter Jihde


Idolerna tackar för sig


Jag, Emelie & Ulrika

Mys på balkongen

Idag lyckades jag vara på Kvantum samtidigt som idolerna var där och skulle signera. Såg Olle, Linnea, Minnah och Elin. Jäklars vad snygg Olle är, har alltid tyckt att han ser bra ut, men i verkligheten är han ju grymt snygg!!

Men men, har även hunnit handla lite julprylar. Inte tänkt julpynta än, det enda som jag satt upp är belysning på balkongen, mest för att det ska lysa upp lite. Ska hämta mer granris imorgon eller i helgen, men blev rätt bra så här länge också :)

Ser lite av det :)

Det har kommit massor med snö idag och jag känner i mina leder att vintern är här. Det är nästan lite jobbigt att skriva på tangenterna till och med.. Suck, men så är det, bara leva med det.



Knäpp hund

Doris tror att hon är jätte liten :)

Vette fan hur hon kom upp, men ner lyckas hon inte komma. Haha, hon ligger och gnäller där under.



Ja, jag vet, jag har en knäpp hund :)

Grattis Åsa

Nu går jag på kalas! :)





Hej så länge!


söndagsmys

Sitter i soffan och myser med Doris och kollar reprisen av idol. Måste ta tag i städning här hemma, men har verkligen ingen lust..


Doris myser på min mage :)

9:onde raka hemmasegern!

Idag har det kommit snö, och det är jag väldigt glad över! :)

Varit på hockey idag, fick en biljett av Janne. Var en trevlig match tillslut, eftersom Luleå vann! 9:onde raka hemmasegern och utökad serieledning, väldigt trevlig statistik!

Men nu är det dax för mig och Doris och gå och lägga oss, jag känner mig grymt trött.

H.K.H Kronprinsessan Victoria & Daniel

Kom precis hem från Åsa och Andreas, har varit och kollat idol och druckit nåtn glas vin där. Är så himla glad att jag har vänner som dem!

Idag på fm så var jag och Åsa på teknikens hus där kronprinsessan Victoria och prins Daniel var, gissa om jag och Åsa blev glada när kronprinsessan och prinsen vinkade till bara oss? :) Och ja det var till bara oss, för det var bara vi som satt i bilen när de körde förbi med bussen, och ingen annan var bakom oss. Så ja, de har sett oss! :)




De var så fina!


less...

Känner mig nere, allt känns trist. Behöver hända nåt i mitt liv, gärna vinna lite pengar. Men för att man ska kunna vinna pengar måste man spela och för att spela måste man ha pengar att spela för... och det har inte jag.

Usch vad det är trist att leva på marginaler. Inget får egentligen gå fel för då vette tusan vad jag gör.

Imorgon ska jag rida lektion iaf, ska bli skoj. Egentligen har jag inte råd, men känns som det är bra att rida för tränare nu i början när jag precis börjat rida Callis. Får man hjälp med hur man ska göra så man inte rider fel redan från början. Men känns lite skrämmande också, har ju bara ridit Callis tre gånger, och ingen gång direkt seriöst..
Men men.. det går förhoppningsvis bra.


Målat hyllor

Idag började en ny kurs, jök tvåan. Känns väl roligare med den än fastighetsrätten som jag läst som första kurs. Imorgon är det tidig föreläsning så ska gå och lägga mig alldeles strax.

Målat hyllorna som pappa gjort till mig idag, måste nog måla ett varv till.


Den högra är målad ett varv, eller betsad.

Nu ska jag gå och lägga mig, börjar tidigt imorgon och känner mig inte på topp idag. Känns som det blir många fler dalar än toppar nu för tiden... Men men, det går väl upp nån gång.

orolig hund

Doris har varit orolig hela kvällen sen vi kom hem. Enast detta fick henne lugn.

mys i soffan i mattes famn.

Lite bilder

Tänkte bara uppdatera lite bilder från helgen.

På vägen upp till Kiruna kan man säga att det skiljde ganska mycket på väder:
Luleå:


Gällivare:


Kiruna:



Massor med snö är det i Kiruna redan nu.


Jag på lördagen när Therese hade inflyttningsfest


Min snygga frisyr på lördagen


Har även fått fingrarna ur arslet nu och köpt ID smink. Gillar det redan så det är värt alla pengar som det kostar.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!