Såå fint!

Nu är sovrummet helt klart, köpte en fin wallstickers igår på stan. Nu är sovrummet helt klart mitt favoritrum i lägenheten :)


Mitt sovrum är fint nu!:)

Nu är äntligen fondtapeten på plats, blev snyggare än jag vågat hoppas på!







Nu är mitt sovrum i stort sett klart. Lite nya accesoarer bara så kommer det bli så fint. Två hyllor ovanför sängen också så komer det bli riktigt snyggt!:)
Varit och fört mamma och pappa till flyget precis, de ska till Turkiet en vecka. Är ganska avundsjuk.
Nu är det dax för lite godis och kanske nån film.

Underbara hund.



Är det bara jag som inte har mage att fösa ner den här damen från soffan med de där ögonen?
Ibland önskar jag att jag också kunde ha såna hundögon.

Mamma Mia!

Varit en ganska händelserik dag idag. Först blev jag våldgästad av Janne, Magnus och Brage på fm. De var sugan på kaffe och ville träffa mig igen. :) Ganska sött, kul och träffa de igen. Tydligen ska jag inte planera något för 19 september, ingen anig om vad som kan hända då. :-)

Sen var jag och Åsa på Nautilus, så nu har jag äntligen tecknat nytt gymkort där. Tänkte först komma igång i helgen, men blir först nästa vecka, ska rida i helg så det ska bli kul!
Har varit och käkat med Åsa på stan också och sen for vi och såg mamma mia på bio.Tyckte den var riktigt bra, nu vill jag också gifta mig på en grekisk ö med en underbart snygg kille :-) En film man blev glad av, helt klart!

Nu måste jag smörja in mina nya fina kängor. Ha det fint.


Älskar mina nya kängor :-)

Idag har jag köpt mina fina nya Crispi kängor :) Älskar dom!
De var inte billiga, men det är en investering för livet. Kommer bli skönt att ha riktiga skor att gå i när jag och Therese ska och fjällvandra i September. Längtar som en tok, ska bli såå kul!:)

Imorgon ska jag och Åsa laga mat hos mig och sen ska vi på bio, blir mysigt.


De är så fina :-)

Idag är ingen vanlig dag, för det är Angelicas födelsedag!

Ja, då blev man 23 år då. Känns väl ungefär precis likadant som igår :) Bakade en tårta i morse så det har varit lite folk förbi och fikat. Känns alltid lite trist och fylla år när man inte kan få besök av sin familj. Men mamma och pappa kommer ju en sväng på fredag iaf innan de far till Turkiet.

Nu ska Doris få sig en promenad.


Bakis söndag

Seg idag, hade födelsedags fest igår. Var riktigt trevligt trots att vi inte var så jätte många. Både Åsa och Sussie hade gått och blivit sjuk och sen var det några till som inte kunde komma. Men det vart trevligt ändå. Kul med lite roliga människor. Drog väl från mig vid halv tolv tiden, for förbi hos Javier, drog en omgånh Guitar Hero och sen vart det färjan :) Jäklars vad mycket folk det var ute igår. Trode inte det skulle vara så mkt, men vet inte om det var sista helgen de hade öppet nu.
Känns tragiskt att man ska behöva gå på Cleo sen, usch gillar verkligen inte Cleo. Men det blir nog en ganska lugn höst/vinter ändå. Har festat så mt i sommar så kanske behöver ta det lite lugnt :)

Har bara slappat idag, jag och Doris har myst hela dagen. Nu ligger hon helt däckad. Man skulle nästan kunna tro att det är hon som är bakis idag :) Min gumma, usch vad mycket jag älskar den hunden. OBESKRIVLIGT mycket!
Imorgon ska jag gå på nautilus och teckna nytt träningskort, ser verkligen fram emot att få komma igång med träningen igen. Har ju  i stort sett bara joggat i sommar.

Imorgon fyller jag år också, ska stiga upp tidigt och fixa tårta. Lär väl komma en massa folk under dagen.


Fredrik, jag och Mervi


Javier, Peter och José


Peter "Nordman" och jag

Så fin!

Hade jag haft råd hade jag tröstshoppat denna.
Finns på www.nelly.com


Är jag min egen bästa vän?

Varför börjar man alltid ifrågasätta sig själv? Jag är verkligen expert på att göra det när saker inte går som jag vill. Blir alltid en massa vad, hur, varför? Måste försöka att inte se ner på mig själv efter minsta lilla misslyckande..
Det är svårt att se det positiva när allting bara känns negativt. Jag ljuger ju egentligen om jag säger att jag är olycklig just nu, det är jag inte. Jag trivs med mitt liv just nu, men jag trivs inte med mig själv.. Jag behöver ge mig själv en kick, en kick för att självförtroendet ska bli som det brukar vara.
Jag är inte mig själv just nu, men det kan ju bero på att jag blivit arbetslös och då brukar jag hamna i dessa svackor, Inte för att jag nångång varit arfbetslös längre än en månad eller två, men det är fan två månader för mycket. Just nu hoppas jag bara på att hitta något att sysselsätta mig med, känns som jag söker allt. Allt från svets-, till reseledarutbildningar, till alla tänkbara jobb som finns att söka. Kan dock inte tänka mig att jobba inom sjukvården mer, jag hatar det verkligen, aldrig mer personlig assistent!
Haft en hel fredag för mig själv, haft en massa tid att tänka, Kanske alldeles för mycket tid till det. Jag är grymt bra på att tänka när jag väl sätter igång med det...

Nu ska jag iallafall inte deppa ner mig, imorogn har jag fest och det kommer bli så jäkla kul. Livet får jag ta tagi nästa vecka. Lär förmodligen bli gymmet 5-6 dagar i veckan. Har jag ju iallafall något att göra med mitt liv.


Silver! Riktigt nära guld!

Silver till Rolf-Göran, en enda rivning från Guld. Lite snopet, men riktigt kul att han fick med sig ett silver på Ninja. Det är han värd! Men det är nog han som varit närmast ett svenskt gukd så här långt i OS. Det ska vara ridsport till sånt :P


Såg Sex and the city filmen här hemma idag. Den var riktigt bra, men började nästan gråta när Carrie, ja ni som sett den vet ju när :-) Ska inte avslöja för er som inte sett den. Helt klart värd och se om man gillar sex and the city.

Idag har jag stor städat här hemma, till och med tagit toaletten riktigt grundligt, det behövdes kan jag säga. Sen blev det pitepalt till middag. Det var gott, dock taskigt att jag hann äta när Peter skulle hämta Sushi precis nu. Men men, får väl käka det en annan dag.

Imorgon blir det väl kanske en fika på stan, måste handla lite alkohol till på lördag också. Blir nog inte att bjuda på nån mat på lördag, det blir nog bara lite tilltugg.

Dax att träna lite här hemma. Hörs nog imorgon!
XO, XO

Nytt liv, nya utmaningar!

Fika på Rousters med Mervi idag, gott med kladdkaka :-) Kikade runt lite i affärerna också och hittade en fin topp som jag nog ska ha på lördag. Var länge sen jag hade jeans på mig på krogen, inte blivit på hela sommren tror jag. Bortsett från mina coola gula cheap monday. Så kände att jag var sugen att hitta en fin topp. Fick dessutom en 100 kr check på HM på posten idag plus en 20 % rabattkupong så toppen kostade mig bara 99 kr :-)
Ska bli kul på lördag, blir nog ingen mat utan ska nog bara fixa lite tilltugg och en bål.

Nu är det vänskapslandskamp mot Frankrike, ska bli riktigt kul och se Sverige spela med lite nya spelsystem och kul att de äntligen testas lite nya spelare. Undra vem som ska ta Ljungbergs plats nu? Vem blir nästa lagkapten, tror det blir Linderoth om han vill själv. Zlatan ser inte jag som någon bra lagkapten, han passar bättre utan bindeln.

Imorgon måste jag tvätta kläder och städa här hemma, blir riktigt skitigt nu när Doris är hemma igen, hon drar in en hel del grus och smuts.
Har bestämt mig nu för att det får bli Nautilus som jag ska köpa gym kort på, många av mina vänner som tränar där så blir lite roligare så. Dessutom så kan man ju varva gymmandet med simning. Så ska dit nästa vecka och teckna ett kort så man kan komma igånr, ska bli så grymt skönt! Känner att jag behöver träna nu, nästa sommar ska jag vara riktigt fit! Har ju lovat någon det så blir ju pinsamt om jag inte är det :-) Haha, ska bara se till att jag inte blir träninsnarkoman som jag lätt kan bli när jag väl sätter igång att träna. Är ju dessutom arbetslös nu så finns ju alldeles för mycket tid till att träna. Ska börja rida Perl två dagar i veckan nu också så det blir riktigt kul, haft uppehåll emd ridningen hela sommaren så nu saknar jag det.


Doris har somnat mot min axel.

Jag ser på fotboll!

OS och regn.

Suttit och kollat OS nästintill hela dagen, känner med Holm. Tycker verkligen att han hade varit värd en medalj i sitt sista mästerskap.  Johan Wissman gick ju iaf till OS-final, men det lär nog knappast bli någon medalj där. Kul att se honom i final iallafall.



Imorgon blir det fika på stan med Mervi och på lördag är det födelsedagsfest minsann!:) Roligt värre!
Nu verkar regnet ha lättat utanför fönstret så man kanske skulle passa på att ta en promenad med Doris nu. Hon vill minsann inte vara ute i regnet. Får ju regn i öronen sötisen. :-)


Sökt lite jobb idag, finns inte allt för mycket att söka här i Luleå, men först och främst söker jag här. Hittar man ineget jobb inom en tid så får jag ju söka i hela landet.  Pallar inte att gå arbetslös, fy vad trist det är. Saknar redan SSAB, känns konstigt att inte gå dit och jobba natt nu i veckan..

20 frågor i brist på annat att göra.



1.Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Absolut!

2. Vad åt du senast?
Hallon

3. Har du varit ärlig idag?
Ja, inte ens en vit lögn har jag dragit till med idag.

4. Känner du dina grannar?
Nej, tycker ena gubben är lite skrämmande :S

5. Vilken tid vaknade du idag?
Tio i nio, mamma gick ut med Doris då.

6. Vad gjorde du igår kväll?
Hade myskväll med mamma, syster och Clara

7. Vad står det i det tionde smset i din inkorg?
"Jo, kommer slocka snart är helt färdig. Hade varit skönt med lite mys innan man somna:-) "

8. Vilka språk kan du?
Svenska, Engelska och lite finska. Räknas teckenspråk?

9. Om du fick vara med i en film, vad skulle du helst välja av action, drama och romantik?
Action alla gånger! :)

10. Vad dricker du helst när det är fest?
Beror helt på humör, men i sommar har det varit mycket goda drinkar och kalla öl

11. Senaste personen du fick sms av?
Åsa

12. Senaste filmen du hyrde?
Oj, Patrik hyrde nån för några helger sen. Ingen aning vad det var för nån, konstig var den iaf :-)

13. Senaste låten du lyssnade på?
Willy Clay Band- Soldier

14. Senaste live spelningen du såg?
The Hives på Kiruna festivalen

15. Senaste festen?
Större festen var nog min inflyttningsfest men var ut senast förra onsdagen.

16. När är nästa fest?
Nästa lördag är det födelsedagsfest hemma hos mig!:-)

17. Vad ser du på tv:n just nu?
Det är nån komedi på trean

18. Skulle du kunna tänka dig  att bo utomlands?
Jätte gärna! Det kommer jag göra någon gång!

19. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
För1,5 timme sen, tog en långpromenad med Doris

20. Vad ska du göra när du skrivit klart det här?
Ge min älskade hund en puss för finns ingen annan här som kan få den. :-)

Tyst här hemma nu.

Då var det alldeles tomt och tyst här hemma igen, mamma,Therese och Clara åkte precis. Känns lite tråkigt, har varit väldigt kul och ha besök i helgen. Varit en bra helg, väldigt lugn och skön men vi har ändå gjort en massa saker. Clara fick ju iallafall vara på Leos lekland, det har jag lovat henne hela sommaren.

Det känns verkligen tragiskt att inte få gå till SSAB imorgon. Jag har trivts så bra där i sommar! Mitt skiftlag ska verkligen ha en stor bukett röda rosor för att ni varit helt fantastiska hela sommaren! Hoppas man kommer tillbaka dit igen!

Dax för en promenad i solen strax.

Sista arbetsdagen..

Då har jag jobbat sista dagen för den här sommaren på SSAB, kändes väldigt vemodigt faktiskt. Har trivs så ruksigt bra så skulle gärna jobbat kvar. Men men, kanske det blir nåt ledigt längre fram.
Om några timmar kommer mamma, Therese och Clara. Ska bli roligt, lite liv och rörelse här hemma i helgen. Doris kommer också hem idag, har verkligen varit tomt utan henne här hemma.

Måste köpa nytt gymkort, funderar på Nautilus eller Helex, det som är bra med nautilus är ju att man kan kombinera med att simma. Kan man nog kanske på Helex också men tro det är en mindre bassäng. Nautilus är ju lite billigare också. Måste verkligen komma igång på allvar nu, ska vara riktigt fit nästa sommar!

Någon som är intresserad av att köpa läder ridstövlar? Cavallo storlek 37. Jättefina, ser nästintill nya ut.

Sommaren närmar sig slutet..

Två arbetsdagar kvar sen är jobbet på SSAB slut. :( Känns faktiskt riktigt tråkigt för jag har trivts så himla bra. Beställde en tårta idag så ska ta med mig fika på torsdag.
Känns iaf som att jag har lite saker på G, hoppas att något av det blir av.

På torsdag kommer mamma, Therese och Clara. Plus att älskade lilla Doris kommer hem. Blir en hel helg med familjen, lär väl antagligen bli Leos lekland och stan iallafall.

Frågor och svar.

Känner ni mig?
Nja, det är nog faktiskt inte så många som verkligen känner mig, men här får ni som är intresserade veta lite mer om mig.

Vad är meningen med livet enligt mig? - Hitta något meningsfullt att göra med sitt liv, bilda familj och leva i ett lyckligt förhållande. Känna att livet är roligt at leva.
Hur ser ett ideelt förhållande ut? - Ett lyckligt förhållande ska vara ärligt och öppet. Man ska lita på varandra till 110%, och stötta varandra till varje pris.
Är jag lycklig just nu? - Ja, jag känner mig väl tillfreds med mitt liv just nu. Har många bollar i luften och känner att singellivet är något som gör mig bra just nu. Jag lär känna mig själv.
Vad ska jag göra med mitt liv? - Just nu är jag lite kluven över mitt liv, men är inne på att läsa till svetsare. Jag vet att jag vill bli polis och jag hoppas att jag en dag ska vara det. Just nu vill jag känna att jag är ung och inte behöva stressa med att växa upp.
Hur tror jag att mitt liv ser ut om 5 år? - Om 5 år så tror jag att jag hittat mannen i mitt liv, kanske vi till och med fått barn. Jag har ett meningsfullt jobb och en bra ekonomi. Förhoppningsvis har jag fått möjligheten att köpa en egen häst.
Vill jag bo kvar i Luleå? - Just nu trivs jag riktigt bra, men jag tror nog inte att jag kommer att bo här resten av mitt liv. Lite därför som svetsaryrket lockar, man kan få jobb vart man vill i stot sett.
Kommer jag flytta upp till Kiruna igen? - Förmodligen inte, älskar Kiruna och mitt hjärta kommer alltid tillhöra den staden. Men jag tror inte att mitt liv kommer bli ett lyckligt liv där igen, bättre att komma och hälsa på!

Kanske det kommer mindre djupa frågor en annan dag :-)

"Cogito ergo sum "

Här nedan följer ett antal latinska ordspråk som sammanfattar mitt liv just nu!

"Dum spiro, spero"- Så länge jag lever, hoppas jag

"Errare humanum est" - Att fela är mänskligt

"Memento te mortalem esse" - Kom ihåg att du är dödlig

"Nemo nascitur artifex" - Ingen föds mästare

"Nosce te ipsum" - Känn dig själv

"Nunc aut nuncuam" - Nu eller aldrig

"Odi et amo" - Jag hatar och älskar

"Potius sero quam numquam" - Bättre sent än aldrig

"Proximus sum egomet mihi" - Jag är mig själv närmast

"Qui vivra verra" - Den som lever får se

"Verae amicitiae sempiternae sunt" - Sann vänskap är evig

"Viam inveniam aut faciam" - Jag skall finna en väg eller skapa en

"Vitiis nemo sine nascitur" - Ingen föds utan fel

"Cogito ergo sum " - Jag tänker alltså finns jag


Är det slutet för en stjärna?

Då har Ljungberg flyttat bort från West Ham, vart väldigt förvånad den dagen han skrev ett kontrakt med dem. Kanske det var pengarna som lockade då. Eller chansen att avsluta karriären genom att försöka lyfta ett mindre bra lag. Detta lyckades ju då inte, skador har satt stopp för hans vidare karriär.
Frågan är nu om han kommer fortsätta spela fotboll eller om han lyssnar på kroppen och lägger fotbollen åt sidan och sysslar med något annat? Pengar har han ju, så han behöver ju egentligen inte se sig om efter de som kan erbjuda honom mest lön. Men kanske det är så när man är van vid att tjäna en massa pengar att man helt enkelt inte kan tänka sig att nollorna på kontot ska sjunka?
Jag hoppas ju givetvis att han fortsätter spela, skulle vara kul och se honom i Italien eller Spanien. Men som sagt, han börjar bli gammal och har varit skadad större delen av sista tiden, kanske inte någon större klubb som är intresserad?
Om han nu väljer att tacka för sig så är det ju bara att tacka för den tiden han gett oss. Han är enligt mig en av Sveriges mest betydelsefulla spelare genom tiderna. Han har visat under sin tid i landslaget att även Sverige faktiskt kan spela rolig fotboll.


Gårdagen var trevlig, Maja var på besök så vi satt hemma hos mig och drack lite drinkar och rosé vin. Riktigt trevligt, var ett bra tag sedan vi sågs. Blev färjan sen på kvällen, ganska mycket folk.

Jag och Maja

Hockeykväll med Mervi.

Idag har varit en rolig dag, hänt en del.
Tog lite sovmorgon i morse, tänkte först att jag skulle stiga upp tidigt och gå och simma på morgonen, men jag var alldeles slut efter natthelgen så jag belönade mig själv med sovmorgon :-)
Gick sen och simmade vid halv ett tiden, det var riktigt skönt. Ska jag göra oftare.. Sen gick jag in till stan och gjorde lite ärenden som jag inte hann med igår. Vart nästan stressigt för sen hann jag bara hem och käka innan jag fick hoppa på bussen till Coop arena igen. Fick biljetter från jobbet för att se Luleå Hockey- Icebreakers.
Mötte upp Mervi där, var riktigt kul och träffa henne igen, var verkligen en evighet sen sist. Imorgon blir det att gå över till henne på en fika och äntligen få träffa hennes supersöta dotter. Får lite ångest när jag inte varit förbi där tidigare..
Det var riktigt kul och se alla NHL stjärnor som Foppa och Näslund bland annat. Ingen välspelad match kanske och Luleå förlorade med 4-11 men det var kul och gå ändå.
Imorgon blir det springtur på morgonen och sen förbi Mervi på fika. Kanske det blir färjan på kvällen..

Ut och resa till våren?

Nu är det dax att göra en planering för mitt liv. Vet vad jag måste göra, jag måste ta tag i träningen på allvar nu och jag måste hitta ett jobb. Är nästan lite inne på om man skulle flytta upp till mamma och pappa under hösten, jobba lite i Kiruna och spara pengar och sen dra utomlands till våren.
Är grymt sugen på att fara ut och resa, tror det hade gjort mig gott. Sen kan man komma tillbaka i April och jobba på SSAB över sommaren igen.
Det tål att funderas på iallafall.

Imorgon blir det hockey med Mervi, fått biljetter från jobbet så ska och kolla på när alla NHL.spelare möter Luleå hockey. Blir skoj.
Nu är det dax att cykla in till stan och göra ärenden, sen ska jag ut och springa.

Hjärtat 2 år idag!

Idag fyller mitt hjärta två år. Grattis Doris. Kan inte göra någon tårta till henne efterso hon är i Kiruna med mina föräldrar, men jag är övertygad om att hon blir ompysslad av de. :-)

En natt kvar att jobba, sen är jag ledig mån-ons.


Grattis gumman!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!