Vardagsrummet nytapetserat

Sitter och njuter lite smått, första gången på väldigt länge faktiskt. Har fått tapetserat i vardagsrummet av svärfar, och det blev väldigt fint! Gillar tapeten starkt. Behövs bara lite nya möbler, men just nu så lär det inte inhandlas något eftersom vi får se hur det blir med allt.  Vårat vardagsrum känns riktigt varmt och skönt nu, inte som innan när det var jätte mörkt pga tapeterna.


FÖRE! Såg fördjävligt ut innan!

EFTER! Jättefint!


Har haft en bra helg och har varit riktigt trevligt att ha svärföräldrarna på besök. Få tänka på lite andra saker ibland är riktigt skönt.
Igår när de kom så var vi in till stan och shoppade lite och sen åkte vi hem till oss för att Ronny skulle börja tapetsera. Jag och Andreas fixade till fläskfile och klyftpotatis och sen cheececake till efterrätt. Var riktigt gott!
Idag tapetserade Ronny färdigt vardagsrummet och sen var vi iväg på IKEA och Rusta. Köpte nya gardiner till vardagsrummet som passade perfekt. Och på rusta köpte vi två vita tavlor som Andreas har målat en elledning på, mitt förslag och det blev riktigt fint!











Sushikväll.

Nu har vi precis ätit hemmagjord sushi, det var gott. Men hade inte sån bra matlust, så typiskt när man väl bestämmer sig för att göra nåt man inte äter allt för ofta hemma. Fick iaf i mig några stycken.


Några av de.

Nu blir det bara lite mys, känns som jag kommer somna gott på soffan ikväll. (sällan?):)
Köpte hypnotisören på bokrean idag och den har jag börjat läsa, verkar riktigt bra än så länge. Vi köpte en spikmatta också, den kostade bara 99kr så vi tänkte att varför inte testa. Har bara hunnit testa en snabbis, och trodde faktiskt att det skulle göra mer ont än det gjorde.

Amazing light Believe in me "Doris"

Ligger i soffan och tittar på bilder på Doris. Saknar henne så fruktansvärt mycket, snart är det två månader sen jag träffade henne sist. Jag vill inte att det ska vara så, jag vill ha henne hemma hos mig.
Kan inte tänka mig att tiden går så fort, i augusti blir gumman 4 år. Tiden går så himla fort, kommer ihåg det som igår när hon föddes och vi matade henne med nappflaska så hon skulle överleva. Hon är nog den hunden som har törst pesonlighet av alla hundar jag träffat. Hon är verkligen väldigt speciell!


En trött liten skit, Doris är nog inte mer än 8-9 v här.


Så fin, ca 4 månader


Doris ca 1,5 år


Doris 3 år

Enligt mig är hon världens finaste hund, trots att hon har sina defekter.

The miner (Kiruna)

Älskar den här låten, kanske för att jag känner igen mig i den så fruktansvärt mycket. Känns ibland som om man ändrar vissa ord att det är mig de sjunger om. Ta den dock inte ordgrant, utan är väl mer mina känslor som känns igen i låten. Saknaden efter att bo uppe i norrland. Det är svårt att beskriva hur man kan sakna en skitstad som Kiruna, men det kommer alltid vara hemma.  

Ain´t much trouble ´round here to be had
Too damn cold for a man to be bad
It ain´t nothing but a little old mining town
Not many folks wanna hang around

I had me a women tried to treat her right
But she had dreams ´bout them city lights
And I just couldn´t make her see
That change aint easy for a man like me

My daddy was a miner and I am too
The only little thing I known how to do
Some might call me just a simple man
Cause my feet ain´t ever gonna leave this land

Well upp here on the mountains I do just fine
I ain´t got much but what I have is mine
I live my life and keep it to myself
And I don´t depend on no one else

My daddy was a miner and I am too 
The only little thing I known how to do
Some might call me just a simple man
Cause my feet ain´t ever gonna leave this land

Cause me feet ain´t ever gonna leave this land

                                                          Willy Clay Band- The miner (Kiruna)

Willy clay band

Helgen har varit väldigt mysig. Fredagen innehöll en massa fredagsmys och även endel OS tittande.
På lördag for vi till Linköping, skulle ha åkt tåg men blev buss pga snökaoset som råder här nere. Checkade in på hotellet när vio kom fram och fixade till oss direkt så vi skulle hinna äta innan Willy Clay band började spela. Vi gick sen ut och åt, blev Harrys eftersom vi hade lite bråttom att hitta ett ställe och hinna äta. Men det var gott, blev italian burger och öl. Riktigt gott med öl var ett bra tag sen jag drack det.
Klockan åtta skulle willy clay band börja spela på konsert och kongress, dock var det först Ollie som sjöng tre eller fyra av de låtarna som hahn skrivit till andra artister. Riktigt skön röst hade han faktiskt.
Men typ halv nio började iaf Willy clay band spela och de var riktigt bra. Precis som de alltid är live. Lite synd att inte så mycket folk hade hittat dit, tror att det varit bättre om de uppträtt på en pub eller så. Men vi som var där tyckte nog alla att det var en riktigt bra konsert.


Jag i bussen på väg till Linköping








Andreas på hotellrummet

Sommarjobbet klart!

Då var sommarjobbet fixat. Blir att åka upp till Luleå i sommar, jobba på SSAB i år igen. Ser jag fram emot, kan bli lite jobbigt att vara ifrån älsklingen men det klarade vi ju förra sommaren. :) Får ta igen det efter sommaren sen med en resa eller nåt kanske.

Idag har jag och Emelie pluggat lite, ska plugga lite till också strax. Blev bjuden på sushi hos Emelie också och det var riktigt gott! Känner dock att jag gottat mig lite väl mycket nu, så nästa vecka måste jag ta tag i träningen igen! Inge mer slappande!

Nattuggla :P

Jag lyckades hålla mig vaken två perioder inatt. Och tredje perioden blev det ju ändå inga mål så jag la väl mig i rätt tid :) Nu är iaf hockeyn igång och det känns kul, ska bli spännande att se Sverige-Finland på måndag morgon. Idag ska jag och Emelie plugga, ska granska och kritisera två vetenskapliga artiklar som är på engelska, kul? Nej fy har ingen lust. Men vi ska göra hemmagjord sushi också så det ska bli gott!!! :)

På lördag åker vi till Linköping, ska bo på hotell, se Will clay band och bara mysa. Ser fram emot hotellfrukosten på söndag! Dka bli väldigt skönt att komma iväg lite också. Det behöver jag.

Får se om det blir jobb på ssab i sommar, har hört av mig till fömannen och sagt ett startdatum nu och de sa att de ville ha mig tillbaka så blir kanske en sommar i Luleå.

Är det värt det?

Känner att jag verkligen behöver skriva om det här. Det här inlägget kommer handla om mitt liv här nere i Kalmar. Jag flyttade ner hit med väldigt stora förväntningar och förhoppningar på många olika saker. Bland annat på mitt och Andreas förhållande, på min utbildning, på en helt ny stad och på mig själv.
Det enda som egentligen blivit bra är mitt förhållande med Andreas, honom älskar jag över allt och skulle inte vilja byta bort honom mot ens Fredrik Ljungberg. Men resten då?...
Nja, kan väl beta av det lite en sak i taget.
Utbildningen: Inte alls nöjd, jag kom ner hit med höga förväntningar på det. Allt jag läst innan lät väldigt bra och lärarna verkade väldigt bra de första veckorna. Men ju längre tid det gått desto mer har lärarna och utbildningen sjunkit i mina ögon.
Kalmar: En jätte mysig stad, absolut. Men jag trivs inte. Så nu har jag sagt det! Jag trivs inte. Kan inte ljuga för mig själv längre och säga att jag trivs och att det kommer bli bättre. Bättre kanske det blir, men trivs det gör jag inte. Jag är norrlänning och även om jag var väldigt less på norrland innan jag flyttade ner så är jag norrlänning. Jag kommer nog förmodligen alltid vara det. Saknar allt med norrland, inte bara min familj och mina vänner. ALLT!
Mig själv: Jag vet inte vad som hänt, jag är så jäkla känslig. Gråter var och varannan dag bara för att jag inte trivs här nere. Ja jag har alltid haft lätt till gråt men inte så här. Nu kan det räcka att jag tänker på familjen hemma och börjar gråta. Som nu, sitter med tårar i ögonen bara för att det här är väldigt känsligt för mig.

Men varför flyttar du inte hem undrar väl alla då?
Det går ju inte. Jag har ju min andra halva här nere, jag kan inte flytta upp utan Andreas. Då vet jag att det inte skulle fungera. Ett så långt distansförhållande funkar inte i längden, speciellt inte när båda dessutom är studenter och inte har råd att hälsa på speciellt ofta. Skulle Andreas vakna en dag och säga, men gumman nu söker vi in på universitetet i Luleå istället. Då skulle jag nog bli väldigt glad och jag skulle förmodligen söka direkt. Men jag kan inte tvinga honom till det, jag har redan fått honom att pendla till karlskrona och hans plugg för att han ska bo med mig i Kalmar.

Det är väl bara så att jag får räkna ner, ungefär 2,5 år kvar sen kan vi flytta uppåt. Hoppas att det går fort för livet här nere är inte alls som hemma i norrland.
Jag saknar er alla fruktansvärt mycket. Nära vänner har jag lärt mig att man inte kan leva utan, jag saknar mina vänner och ni går inte att ertsätta!

Jag tror att det som gör att jag inte trivs är framförallt för att jag inte trivs med utbildningen, den är inte som jag hoppades. Och jag hade förmodligen kunnat gå en mycket bättre utbildning i idrottsvetenskap uppe i norrland. Det känns surt att man flyttat 170 mil och inte trivs, när man hade kunnat flytta kanske 60 mil och fått en mycket bättre utbildning. Man kan ju undra om det är värt det? Förhoppnigsvis.

Lik Charlotte Kalla? Nja..

Hmm nu har ännu fler påstått att jag är lik Charlotte Kalla. Kan väl inte riktigt själv se likheten, den enda likheten jag ser är att vi båda två har stora tänder. Haha.

 

Lika? Nja, inte så värst på dessa bilder iaf.

OS-GULD!!!! :D



YES!
Charlotte Kalla tog Sveriges första OS-medalj. Och det var inte vilken valör som helt, utan guld!!! :D
Jag trodde på henne, men med svenskarnas tidigare felsteg i Os så här lång tså ville man ju inte ta ut nåt i förskott. Men det ska vara en norrlänning! Heja Charlotte!


Valentines middag

Idag har det alltså varit alla hjärtans dag. Tänkte att trots att det är på en söndag i år så kan man ju lyxa till det lite. Blev en riktigt god räkpasta och efterrätt till det.


Angelicas räkpasta:
500g frysta oskalade räkor
Halv zuchini
Röd paprika
Caschewnötter
Två vitlöksklyftor
Lite limesaft
En matlagningsgrädde
Creme fraishe franska örter och vitlök


Valentines dessert:
Några digestivekex
2dl grädde
Kesella vanilj
Blåbär

veckorna går snabbt

Idag är det torsdag, veckorna går så jäkla fort. Blir nästan rädd för den här veckan har jag nite gjort alls mycket och ändå har den sprungit iväg.
I förrgår bakade jag iofs dumlegrottor och sen bjöd jag över Emelie som behävde en paus i uppsatsskrivandet. Och igår bakade jag spisbröd, tror det blev rätt bra men enligt de receptet jag följde så skulle man ha kummin i och det gillade jag inte riktigt nu i efterhand.

Var precis till skälby och blev visad runt av en jätte trevlig tjej. Ska dit och provrida en av deras hästar nästa vecka på tisdag. De har ju inga stjärnhästar där men just nu söker jag bara en häst och få pyssla lite med och rida nån gång i veckan. Dessutom är det gratis att rida där två ggr i veckan mot att man har en jour i månaden. Tycker det låter väldigt bra för en student. Är dessutom en 4h gård så dom har en massa andra söta djur så som minigrisar, får, getter och kaniner bland annat.


Hemlängtan!

Jag saknar er där hemma! Ingen nämnd ingen glömd!

Jag har hemlängtan!


Trädväggen klar!

Idag har varit en riktigt bra lördag.
Började med at älsklingen kom hem imorse och kröp ner under täcket :) Sen gick vi till färgaffären och valde ut tapeter till vardagsrummet, kommer bli riktigt fint!
Blev sen bjuden på sushi lunch hos Emelie och det tackade jag inte nej till eftersom jag missade sushin igår. Var riktigt gott!

När jag kom tillbaka tog jag och Andreas itu med trädväggen som vi har tänkt måla i sovrummet, tog sin lilla tid men oj så fint det blev! Målat några timmar i sträck, tog bara en paus för middag och melodifestival.  Riktigt god middag blev det idag också. Lövbiffspasta! Mums!


Den goda middagen, återkommer med recept.



         

    

Är riktigt nöjd med den, ritad på fri hand av mig och älskling. De söta fåglarna har älsklingen gjort :)

Ridning står på schemat!

Ska strax iväg och rida, ska bli spännande. Idag ska jag provrida en stor D-ponny. 
Solen skiner ute och det är klarblå himmel och -1 grad ute. Perfekt ridväder! Hoppas bara att ponnyn är värd att sitta och rida. För de behöver verkligen hjälp med den, dottern har tappat intresset och mamman är sjukskriven och kan inte rida. Så känns som att man verkligen kan vara till hjälp där om det funkar med ponnyn.

Ikväll blir det lite fredagsmys med några klasskompisar. Vi ska fixa till lite vegetarisk sushi och sitta och prata, kanske se nån film eller så.

Nu dax för lite kaffe sen är det dax och klä på sig och fara och rida! Ska bli kul!!! :)

Torsdag 4/2

Idag var det seminarium om doping i skolan. Intressant ämne så det gick väl rätt bra att diskutera. Annars har det inte hänt så mycket, tvättat och satt upp en väggtext som jag fick med posten idag.


Jag vet att det är många som har den, men jag tycker den är väldigt fin. Och symboliserar min och Andreas kärlek väldigt bra också!

Gjorde god mat idag, fixade till köttfärsgratäng med pasta. Mums!
Recept på det är:
400g köttfärs
250g pennepasta
en halv purjolök
2,5 dl tomatsås
2,5 dl ostsås
riven ost

Väldigt enkel att göra också, börja med att steka köttfärsen och koka pastan. Tillsätt purjon och fräs den lite, blanda sen i tomatsåsen. När pastan och köttfärsen är klara, smörj en form som du sen häller i pasta och köttfärs om vartannat. Häll över ostsåsen i formen och strö över osten. Sen in i ugnen ca 10 min i 225grader.

Blev även 4 matlådor av det idag så det är alltid bra!

______________________Hipp hipp HURRA!________________

Idag fyller världens bästa mamma år!

HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!

Jag älskar dig mamma, önskar att jag var närmare så jag kunnat ge dig en riktigt grattiskram!

Du (och pappa) ställer alltid upp när jag behöver nåt, ni är guld värda!

Hoppas du får en bra födelsedag, saknar er så himla mycket!



svart, svart, svart

Nu är det ännu mera som blivit färdigmålat. Färg är riktigt bra när man ska köra lite budget renovering. Det är inte bara billigt, det blir snyggt också!

Före såg den ut så här, fast det är 6 lådor.

 Så ser den ut nu! :)

Nu håller jagpå att måla sängbordet svart, vi vet inte om vi ska ha det än. Men kan måla det färdigt så får man se sen.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!