GOTT NYTT ÅR!



Fem timmar kvar av 2008 och här sitter jag. Blir inte så mkt mer än såhär, jobbar tidigt imorgon så blir ingen fest för mig. Tänkte åka ut till jukkas och fira lite där, men jag känner mig helt slut. Ont i huvudet, halsen och kroppen så jag hoppas verkligen inte att det är en förkylning på väg. Kanske bara är så att man inte är 20 längre. :o) (som någon brukar säga i annat syfte:o) )
Nu ska jag ta ett bad tror jag, bara ta det lugnt. Varför festa idag när man kan festa vilken annan dag som helst! Man får försöka se nån ljusglimt i den tråkiga kvällen.
Men alla vänner där ute, drick lite skumpa för mig också är ni snälla! Jag lovar att festa in 2010 istället. Då får vi dra till ett riktigt kalas!

GOTT NYTT ÅR!

Kändis på jobbet.

Oj oj oj vad julen har gått fort. Nu är det snart nyårsafton och sen är det 2009. Hjälp, lite panik känner jag nästan. Nu börjar det verkligen vara dax att ta tag i sitt liv. Hade man kunnat skriva ner på ett papper precis hur man ville att livet skulle se ut och sen hade det blivit så hade ju allt varit jäkligt enkelt! Men men, kanske dax att börja kika på lite skolor och såna alternativ. Känner att det inte är lönt att hoppa från jobb till jobb längre, nu vill jag ha något mer långvarigt. Men då måste man ju plugga lite innan.
Igår kom det en kändis till ICEHOTEL . Fick hjälpa Tobias Linderoth (svensk landslagsspelare i fotboll) och hans fru med utrustning och sådant. Lite häftigt, trodde han var längre än så. Han var riktigt liten och hans fru verkade lite småsur. Men det kanske hon inte var :-)

Tagit en promenad med Madde och Doris idag, men sen kom vi på att vi skulle ta en fika på Safari för det var öppet så pappa fick komma och hämta Doris. Imorgon tänkte jag gå en sväng på stan och kika lite, ska kolla lite på nya datorer också för jag behöver köpa en ny. Fast blir inte att köpa fören jag får januari lönen.

Inga planer för nyår än, men måste väl kanske prata med mina vänner utifall vi ska laga nån middag eller så. Jobbar nyårsdagen så blir ingen fest för min del, men god mat och trevligt sällskap är ju alltid trevligt!
Nu ska jag lägga mig och läsa lite sen måste jag fara till syrran. Har lovat Clara att spela hennes nya IDOL kareoke spel med henne. :-)

Mys!

När man har varit utan närhet till nån ett tag så inser man nog inte hur mkt man saknar det förren man får känna av det igen. :-) Kommer nog bli väldigt ensamt i natt efter sällskap de senaste nätterna.

God jul!

God jul till alla nära, kära och alla er andra där ute!


Nattvecka

Lite dålig uppdatering nu kanske, men beror på att jag jobbar natt den här veckan. Känner mig inte allt för pigg om dagarna. Sega nätter nu eftersom det är så lugnt på hotellet. Nu till helgen kanske det händer lite mer, får se.
Snart är det jul, tiden går så sjukt fort så man nästan blir fartblind. Har typ inte köpt en enda julklapp äön, har lite smått panik, men men. Blir inte så mkt julklappar i år ändå så.
Nu ska jag nog ta och slänga mig på sängen en liten stund, bara slappa.

Är förövrigt väldigt glad just nu :-)

Norrländsk kämpaglöd!

Läste en bra krönika i expressen idag, (länkar till den längre ner på sidan) om hur bra det går för norrland i elitserien just nu. Skellefteå etta och Luleå tvåa inför juluppehållet. Men det var inte det som var bra i artikeln utan hur han framställde norrland. Att ni "där nere" oftast räknar bort allt som är ovanför Gävle, att det här uppe kanske är lite mindre viktigt än det ni har där nere. Som Mikaeö Nyström beskriver det i artikeln " Storklubbarna är lite för dryga och lite för fina för att vilja beblanda sig med bondlagen från norr".
  Han poängerade varför de två högsta lagen just är skellefteå och luleå, för att de två lagen kämpar som lag. Det finns inga individuella spelare utan alla spelar som ett lag. Roligt att det går så bra för Luleå nu, de förtjänar dem.

http://www.hockeyexpressen.se/elitserien/1.1404737/nystrom-vi-borde-inte-forvanas-over-norrlands-succe

Varit ledig idag, har varit riktigt skönt. Behövdes verkligen. Har inte haft en helt ledig dag på två veckor. Imorgon går jag på nattskiften så jag börjar först 23.00. Ska luncha med S:et på stan och sen ska jag försöka hitta en julklapp till mina kära vänner Åsa och Emelie.

ABSOLUT Icebar invigning

Igår var det invigning av ABSOLUT Icebar i Jukkasjärvi. Kom en hel del folk, de blev bjudna på gratis drinkar som serverades i de omåttligt populära isglasen. Själv jobbade man ju så blev inga drinkar för mig. Men gick dit efter jag slutat och kollade läget. Var inte så himla mkt folk kvar i isbaren då så jag gick till varma baren istället och där var det en hel del folk som var lite lagom runda under fötterna :-) Hade trevligt trots att jag var nykter. Finns en hel del sköna människor, folk med alla möjliga personligheter.
Ska snart fara förbi syrran innan jag far till jobbet. Jobbar 15-23 hela helgen. Ganska skönt pass ändå, gick riktigt fort igår och nu är det lagom mkt folk som bor på ICEHOTEL också så det blir inte tokstressigt.

Tagit en prommis med Doris idag, de hade dock inte hunnit ploga de vägarna som vi gick på så det blev lite tungt. Men var inte så kallt idag så då fick jag passa på att gå en promenad med Doris. Hon börjar så himla lätt att frysa om tassarna när det är kallt ute. Ska köpa "skor" till henne. Har hittat ett par rejäla vinterskor som blir perfekta för henne.

-35 grader kallt

Idag var det kallt i Jukkasjärvi. Kallast under dagen visade mätaren på -35. Men det har inte varit under -29 på hela dagen. En riktigt kall dag alltså. Och det märkte jag man på turisterna som kom in till Dressingroom rätt ofta och värmde sig vid brasan Glad Men kylan klagades inte på, snarare så tyckte de att det var häftigt att få känna sån riktig kyla! Imorgon jobbar jag em. Det är dessutom invigning av ABSOLUT Icebar imorgon också. Lite synd att man jobbar för då kan man ju inte dricka de goda drinkarna som serveras i isglas.

ICEHOTEL öppnar imorgon!

Tisdag idag och jag är redan helt slut. Hur ska man orka jobba hela veckan?! Är ledig imorgon men sen jobbar jag hela helgen. Jag lär gå omkring som en zoombie. Har skoterutbildningen mån-torsdag den här veckan också, så det räcker inte med att det är en hel del jobb just nu. Men blir nog roligare nu när ICEHOTEL öpp nog nar imorgon. Blir det ju mer vanliga arbetsuppgifter, inte en massa förberedande och iordningställande. Så det blir nog lite roligare.
Imorgon är jag iaf som sagt ledig, ska försöka ägna lite tid åt Doris. Stackarn har knappt sett mig sen jag kom till Kiruna, är mestadels i Jukkasjärvi.
Nej, nu börjar bokstäverna hoppa lite kors och tvärs så skriver ett roligare blogginlägg en annan dag. Men som sagt imorgon klockan 10.00 öppnar ICEHOTEL! Välkomna!

Kick in med ICEHOTEL igår.

Uppdatering av veckan kanske. Första jobb veckan på ICEHOTEL, har gått väldigt bra! Det kommer nog bli en rolig vinter tror jag, vi verkar vara ett bra gäng. Inte bara på våran avdelning utan på hela "bygget".
Igår hade vi Kick in med hela ICEHOTEL på Ferrum. Blev bjudna på lite kallskuret och öl, sen var det en massa dans och sång hela kvällen. Var lite hes i morse så har nog sjungit ganska mkt. :-)
Minglade runt bland allt folk under kvällen och träffade en massa trevliga människor.
Annars har veckan varit händelserik, åkt hundspann och badat varm utebadtunna. På onsdag kommer de första gästerna så då ska allting vara klart! Så imorgon och på tisdag lär det bli en hel del att göra för att förbereda allt. Ishotellet ska ju framförallt hinna byggas klart :-)
Nu ska jag ta en promenad med min kära Doris, blir en tidig kväll idag så man orkar upp imorgon!

Lite läskigt är det.

Hmm.. fick veta idag att killen som körde våran hundspann igår kväll var Caroline Stenvalls pojkvän. Hon som blev mördad i Gällivare för snart 2 månader sen. Usch, jag tyckte det var lite läskigt. Kom och tänka på det tragiska som hänt igen...

Kontrasten mellan Stockholm och Kiruna

Hemkommen från storstaden nu. Eller hem och hem, är uppe i Kiruna hos mamma och pappa. Börjar jobba idag. Berättar mer om det snart, först ska jag utvärdera helgen lite.
Började med att jag träffade upp Emil på fredagen, vi gick till Gamla stan och käkade lunch på något Italienskt ställe, sen vandrade vi vidare och tog en kaffe på ett fik längst ner i gamla stan. Hade en hel del och snacka om eftersom det var nästan 4 år sen vi såg senast. Han var sig lik, och det var riktigt trevligt. Kändes inte ens lite jobbigt. Sen gick jag in till stan och mötte upp någon, innan jag for till Madeleine på kvällen. Jag och Madde gick och åt på ett Thaiställe och sen köpte vi hem lite godis och kollade IDOL. Var en riktigt trevlig avslutning på en bra dag!
På lördag mötte jag Maja på stationen vid tolv, vi for till Östermalm och checkade in på hotellet sen drog vi en rajd på stan. Gick på bolaget och sånt. Sen blev det bastu på hotellet, shit vad skönt det var! Fixade oss och drack lite drinkar och vin på hotellet, hade allmänt trevligt. Sen drog vi vidare till Scandic Anglais, drack ett glas vin där och drog oss sen blev det av till Grodan på Östermalm. När jag och Maja suttit där ett tag så kom Blondinbella med sällskap in, och kan säga att hon ser inte särskillt mkt ut för världen. Tyckte bara det var så otroligt löjligt att de serverades drinkar hela kvällen. Hmm.. vad har hon gjort för världen? Bloggat om vad hon har på sig varje dag typ. Vi drog iaf därifrån rätt tidigt, käkade på nåt ställe innan vi for tillbaka till hotellet, både jag och Maja var ganska slut efter att ha vart i farten hela dagen :)
På söndag hade vi ju tänkt gå på Globen horseshow men vi hoppade över det, tog en sväng på stan istället, efter en underbart god frukost på hotellet :) Shoppade dock inte så mkt, men några tröjor och presenter till Clara. Tog en långlunch/middag på ett kafe innan Maja tog tåget tillbaka till Uppsala. Jag for sen ut till Madeleine igen och sov där natten mot idag. Flyget hem gick i morse 9.15.
Landade fem i elva så då skyndade jag bara att byta bil med pappa och sen for jag ut till Jukkas. Träffade upp mitt lag som jag ska jobba med i vinter. Käkade lunch och hade en riktigt trevlig föreläsning om gästbemötande och sånt. Sen hade de ordnat en kvällsaktivitet till oss så då fick vi dra på oss icehotel overaller och en massa kläder och sen gick vi ner på isen där det väntade tre hundspann. :-) Så vi fick åka hundspann i -18 grader i ca 6 km. Sen blev det korvgrilling i en kåta och lite snack och uppdateringar innan vi for tillbaka till Icehotel med hundspann. Riktigt mysigt, men lite kallt. :-)

Så nu är jag som ni kanske förstår ganska trött efter den här helgen och denna långa dag. Så strax blir det att hoppa i säng. :-)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!